Opskriften  Type: Grøntsager
Flødestuvet hvidkål
Tilberedningstid: 45 min.
Årstid: Vinter
Antal: 4 personer

½ hvidkålshoved (ca. 1400 g)
1 liter vand
1 tsk groft salt

25 g smør
4 dl piskefløde
1 dl mælk
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber

Hertil:
stegt medisterpølse
syltede rødbeder
sennep
groft rugbrød
 
 

Fjern de yderste blade og stokken fra hvidkålshovedet. Skær kålen i store stykker og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog hvidkålen ved jævn varme og under låg i ca. 12 min. Hæld kålen til afdrypning i en sigte og lad den køle af. Pak den afkølede kål i et viskestykke og vrid den meget grundigt, til den er fri for væde.

Hak kålen fint med en kniv. Kom smør, fløde og mælk i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tilsæt den hakkede kål, salt og peber og bring atter blandingen i kog, stadig under omrøring. Smag den flødestuvede hvidkål til.

Udviklet af: Karolines Køkken
 

Energiindhold
For hele retten: 16760 kJ Fryseegnet: Nej
Energifordeling:
Fedt: 65%
Kulhydrat: 25%
Protein: 10%