Broccolifyldt kalkunbryst med basilikumsauce og ovnstegte kartofler
4 personer
Type : Hovedret

Ingredienser
300-400 g kalkunbryst
100 g hakket kalkunkød
½ bakke champignon (125 g)
ca. 250 g broccoli
1 æg
1 spsk mel
1 fed hvidløg
salt, peber
ca.1kg kartofler skåret i både eller skiver
1 spsk raps - eller olivenolie
salt, peber
Basilikumsauce
1 lille løg
½ spsk raps-eller olivenolie
1 dl hvidvin
½ dl hønsebouillon
1 dl fromage frais (5+)
1 tsk maizenamel
frisk basilikum
frisk brøndkarse
salt og peber
Fremgangsmåde
1. Hak champignonerne fint
2. Blancher broccolien og mos den.
3. Bland broccoli, champignon og det hakket kød og rør det med æg og mel
4. Tilsæt salt, peber og presset hvidløg
5. Fyld farsen i det udbenede kalkunbryst, snør det og steg i ovnen ved 200 grader i ca.1 time
6. Pensel et ildfast fad med olie
7. Læg kartoffelbådene i fadet og drys med salt og peber
8. Ryst fadet så kartoflerne blandes og sæt dem i ovnen sammen med kalkunen i ca. 40 min
Basilikumsauce
9. Hak løget og sautér det i olien i 2 min
10. Tilsæt hvidvin og bouillon og lad det koge i 5 min til ca. 1/3 er fordampet
11. Rør det syrnet mælk med maizena og pisk det i saucen til den jævner
12. Tag den straks af varmen og blend saucen med basilikum og brøndkarse
13. Smag til med salt og peber