Æblekage med vanilje

Kilde: Jytte og Verner Hansen   Frederikshavn

Æblekagen er endnu en klassiker. Den kan laves efter mange forskellige opskrifter

Hvis du kan lide en æblekage med et twist, skal du prøve denne lækre opskrift på æblekage med vanilje.

Skøn æblekage med vanilje

Opskrift til 8 pers.

Det skal du bruge:

æbler 1 kg, faste

smør 60 g

honning 50 g

smør 250 g, blødt

flormelis 250 g

vanilje 1 stang

æg 4

hvedemel 250 g

bagepulver 2 tsk.

salt ½ tsk.

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 220°. Smør og strø mel i en kageform, stil den i køleskabet.
  2. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i skiver på 2 cm. Lad dem tage farve på en pande med 60 g smør. Tilsæt honning, og lad blandingen karamellisere til en lys brun farve. Hæld æblerne i et fad, og lad dem afkøle.
  3. Kom 250 g blødt smør i en skål sammen med flormelis, og pisk massen luftig. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og tilsæt dem. Kom æggene i et ad gangen, og pisk godt.
  4. Sigt hvedemel, bagepulver og salt ned i en skål. Sigt det derefter endnu en gang over ægge-smør-blandingen. Bland det hurtigt sammen. Tilsæt ganske forsigtigt de karamelliserede æbler, og vend dem i blandingen.
  5. Tag den smurte kageform ud af køleskabet, og hæld dejen i den. Stil dejen i ovnen, og lad den bage i ca. 50 minutter, eller indtil kagen er fast og har taget farve. Hvis overfladen bliver for mørk, inden bagetiden er ovre, så dæk overfladen med et stykke stanniol.
  6. Tag kagen ud af ovnen, og lad den stå i mindst 10 minutter i formen, før den vendes ud på en bagerist for at afkøle.

Opskrift på hindbærkage

Kilde:  Brian og Jette Pedersen  Esbjerg

Kager med bær er en elsket klassiker – og særligt hindbær er vi glade for i kage.

Lækker hindbærkage

Det skal du bruge:

hindbær 200 g

hvedemel 250 g

smør 225 g

sukker 175 g

æg 3 stk.

mandelmel 120 g

vaniljekornene fra ½ stang

sødmælk ½ dl

Sådan gør du:

  1. Varm ovnen til 170°. Smør en springform med smør på siderne, og læg bagepapir imellem bund og ringen, før den strammes. Kom lidt sukker i formen, og kør formen rundt, så sukkeret sætter sig fast på siderne.
  2. Kom hindbærrene i en skål, tag 2 spiseskefulde af melet og vend det rundt med bærrene. Pisk smør og sukker sammen i en røremaskine, og kom et æg i ad gangen.
  3. Bland mel, mandelmel og vaniljekorn, og vend det i dejen. Og til sidst bærrene. Bag kagen i cirka 50 minutter midt i ovnen.

Nem kage med marengs

Kilde : Peter og Sandra Karlsen    Billund

Er marengs en dessert eller en kage? Begge dele. 

4 personer

8 pasteuriserede æggehvider
300 g lyst rørsukker


Creme:

2 dl fromage frais
1 tsk. fint rørsukker
Korn fra 1/2 stang vanilje
Revet skal fra 1 ubehandlet appelsin


Topping:

400 g blandede bær
40 g hasselnødder
Appelsinjulienner
Lidt mynte


Tilberedning

Varm ovnen op til 150 grader. Pisk nu æggehviderne halvstive, kom sukkeret i, og pisk videre ved højeste hastighed, indtil sukkeret er opløst, og hviderne står stift i skålen. Læg bagepapir ud på en bageplade, og hæld æggehviderne ud - i en stor portion eller i fire portioner. Bag nu ved 150 grader i en time, lidt mindre hvis du laver portioner, til marengsen er sprød udenpå. Beklæd den med creme af fromage frais, sukker, vanilje og appelsinskal, og put blandede bær, fx blåbær, hindbær og brombær, ovenpå. Rist nødder let, og hak dem groft. Pynt med appelsin og mynte.

Sund bonus

Bærrene løfter denne sukkerdessert op til et fornemt niveau. Særligt blåbærrene hører til naturens største antioxidantkilder. Det skyldes de blå farvestoffer, antocyaninerne, der danner et kraftfuldt værn mod fx kræft.

Opskrift på chokoladekage med nødder

Kilde: Gorm og Henriette Frederiksen   Odense N

Denne nemme kage er lækker og fyldt med chokolade – og med fire forskellige slags nødder har den også lidt bid og knas.

Chokoladekage med marcipan og nødder

Opskrift til ca. 8 personer

Det skal du bruge:

marcipan 100 g

æg 3 stk., store

vaniljestang ½ stk., god

sukker 125 g

mælk 1 dl

mel 125 g

kakaopulver 25 g

bagepulver 1 tsk.

pistaciekerner 25 g

hasselnødder 35 g, ristede, afhindede og finthakkede

mandler 25 g, ristede, afhindede og knuste

valnødder 25 g

mørk chokolade 60 g, grofthakket

smør 125 g

Sådan gør du:

  1. Varm ovnen til 180°.
  2. Skær marcipanen i små stykker, kom dem i en skål. Rør æggene i marcipanen, lidt ad gangen, for at få den til at binde og blive glat.
  3. Skrab kornene fra vaniljestangen, og kom dem i marcipanblandingen sammen med sukker og mælk lidt efter lidt.
  4. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, kom det i dejen, og tilsæt alle nødderne og chokoladen.
  5. Vend til sidst det smeltede, afkølede smør i.
  6. Kom dejen i en smurt sandkageform, og bag den i ca. 45 minutter.

Nem sandkage

Kilde: Veronika Hansen   Hjørring

En sandkage hører naturligvis til i en samling af nemme kager.

ingredienser

  1. 225 g Usaltet smør
  2. 250 g mel
  3. 200 g sukker
  4. 4 stor æg
  5. 2 tsk. ren vaniljeekstrakt
  6. ½ stk. salt

Vejledning

Trin 1:

Forvarm ovnen til 350 grader. Smør og mel en 6-kop (8 1/2-by-4 1/2-tommer) brødpande; sæt til side.

Trin 2:

Brug et elektrisk mixer på høj hastighed, slå smør og sukker, indtil det er let og fluffy. Tilsæt æg et ad gangen, og slå godt efter hver tilsætning; tilsæt vanilje og salt. Med mixer på lavt, tilsættes gradvist mel, slå lige indtil kombineret (ikke overblandes).

Trin 3:

Bages, indtil en tandstikker, der er indsat i midten af ​​kagen, kommer ren ud, cirka 1 time (telt med aluminiumsfolie, hvis du brune for hurtigt). Lad afkøle i pande 15 minutter. Vend på et trådstativ, og drej lodret for at køle helt af.