Verdens bedste chokoladekage

Kilde: Joan Frandsen   Aarhus Ø

Tid: 50 minutter

Det skal du bruge:

Chokoladekage

  • 12 spsk kakaopulver
  • 500 g hvedemel
  • 600 g sukker
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 4 æg
  • 300 g smør
  • 5 dl vand

Glasur

  • 150 g smør
  • 5 spsk kakaopulver
  • 10 spsk flormelis
  • 1-2 spsk vand
  • Flager af havsalt til pynt

Sådan laver du verdens bedste chokoladekage:

Kage

  1. Sigt kakaopulver, hvedemel, natron og bagepulver i en skål.
  2. Tilsæt æg, smeltet smør, salt, sukker og vand og rør til en ensartet masse.
  3. Hæld dejen i en stor bradepande eller springform (for en rund form).
  4. Bag kagen i ca. 35 minutter ved 170 grader. Kagen må gerne være lidt klæg i midten.
  5. Lad kagen køle helt af efter bagning.

Glasur

  1. Smørret tages ud lidt før så den kan blive blød og nem at arbejde med.
  2. Smør, kakaopulver, flormelis og vand blandes sammen.
  3. Glasuren smøres på den afkølede kage.
  4. Pynt med flager af havsalt.

TIP: Skift vandet ud med kaffe for at få en lækker kaffesmag til chokoladekagen.