Klassisk banankage

Kilde:  Peter og Lisbeth Jensen    Herning

Det skal du bruge:

  • sukker 200 g
  • æggeblommer 3 stk.
  • sødmælk 8 spsk.
  • vanilje, 1 stang, flækket og kornene skrabet ud
  • stødt kanel ½ tsk.
  • citron 1 stk., reven skal heraf
  • solsikkeolie 8 spsk.
  • hvedemel 250 g
  • bagepulver 2 tsk.
  • gulerødder 100 g, fintrevne
  • banan 3 stk., én moset og de to skåret i tynde skiver
  • svesker 75 g, udblødt i rom
  • æggehvider 3 stk.

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 180°, og beklæd en sandkageform med bagepapir.
  2. Pisk sukker og æggeblommer, til det er hvidt. Tilsæt mælk, vaniljekorn, kanel og citronskal, og pisk sammen, inden du også kommer olien i. Sigt mel og bagepulver sammen, og sigt det endnu en gang ned i massen.
  3. Vend de fintrevne gulerødder, den mosede banan, bananskiverne og de udblødte svesker i med en gummidejskraber
  4. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen, indtil den er ensartet. Kom dejen i formen, og bag banankagen midt i ovnen i ca. 40 minutter.