- Detaljer
- Visninger: 297
Opskriften på klassisk drømmekage
Kilde: Karsten Henriksen Hillerød
Drømmekagen er en klassiker og altid en sikker vinder. Her får du en nem opskrift på drømmekagen med et lille twist.
Denne drømmekage er lavet i en springform. Opskriften egner sig dog lige så godt til
- Drømmekage i bradepande
- Drømmekage muffins.
Drømmekagedejen - ingredienser
- 300 g sukker
- 300 g mel
- 4 æg
- 2,5 tsk. bagepulver
- 1 vaniljestang
- 1 tsk. vaniljesukker
- 50 g smør
- 2 dl mælk
- 1 spsk appelsinsaft
- 1 tsk revet appelsinskal
Drømmekage topping
- 150 gram kokosmel
- 200 gram brun farin
- 75 g smør
- 1,5 dl mælk
Sådan laver du drømmekagen
Start med at blande de tørre ingredienser i en skål. Det vil sige mel, bagepulver, kornene fra vaniljestangen og vaniljesukker.
Derefter pisker du sukker og æg luftige.
Imens det piskes, luner du smør og æg i en lille kasserolle. Rør nu melet sammen med æg og sukker. Herefter rører du det smeltede smør og den lune mælk i dejen. Til sidst tilsætter du appelsinsaft og den revene appelsinskal.
Smør en bageform godt med smør og hæld dejen ned i den. Bag den derefter i 18-20 minutter på 200 grader. Hold godt øje med den. Den må ikke tage alt for meget farve.
Imens dejen bliver bagt, forbereder du “drømmen”. Hæld ingredienserne ned i en lille kasserolle og varm det op til kogepunktet.
Tag derefter dejen ud af ovnen, smør drømmekage-toppingen på og bag kagen i yderligere 10 minutter.