Opskriften på klassisk drømmekage

Kilde:   Karsten Henriksen    Hillerød

Drømmekagen er en klassiker og altid en sikker vinder. Her får du en nem opskrift på drømmekagen med et lille twist.

Denne drømmekage er lavet i en springform. Opskriften egner sig dog lige så godt til

  • Drømmekage i bradepande
  • Drømmekage muffins.

Drømmekagedejen - ingredienser

  • 300 g sukker
  • 300 g mel
  • 4 æg
  • 2,5 tsk. bagepulver
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • 1 spsk appelsinsaft
  • 1 tsk revet appelsinskal

Drømmekage topping

  • 150 gram kokosmel
  • 200 gram brun farin
  • 75 g smør
  • 1,5 dl mælk

 

Sådan laver du drømmekagen

Start med at blande de tørre ingredienser i en skål. Det vil sige mel, bagepulver, kornene fra vaniljestangen og vaniljesukker.

Derefter pisker du sukker og æg luftige.

Imens det piskes, luner du smør og æg i en lille kasserolle. Rør nu melet sammen med æg og sukker. Herefter rører du det smeltede smør og den lune mælk i dejen. Til sidst tilsætter du appelsinsaft og den revene appelsinskal.

Smør en bageform godt med smør og hæld dejen ned i den. Bag den derefter i 18-20 minutter på 200 grader. Hold godt øje med den. Den må ikke tage alt for meget farve.

Imens dejen bliver bagt, forbereder du “drømmen”. Hæld ingredienserne ned i en lille kasserolle og varm det op til kogepunktet.

Tag derefter dejen ud af ovnen, smør drømmekage-toppingen på og bag kagen i yderligere 10 minutter.