Nem kage med chokolade og karamel

Kilde: Merete og Henrik Jensen   Kbh V

I denne såkaldte popcake skal der kun bruges: popcorn, 55 % chokolade og kondenseret mælk. Den sidste ingrediens kan man efterhånden få over alt i supermarkederne.

Hemmeligheden bag opskriften på popkagen handler om først at blande chokolade og popcorn sammen og derefter hælde den kondenserede mælk over, når den er indkogt. Popkage: en nem lækker, karamelliseret snack-kage.

Popkage med flydende karamel

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • 200 g. chokolade
  • 20 g. popcorn
  • 1 dåse kondenseret mælk

Sådan gør du:

  1. Kog dåsen med kondenseret mælk, 3-4 timer. Tag den op af vandet, og afkøl.
  2. Smelt chokolade over et vandbad eller i en mikrobølgeovn.
  3. Bland popcorn og den smeltede chokolade godt sammen.
  4. Vend blandingen ud på et stykke bagepapir.
  5. Læg et andet stykke ovenpå, og tryk blandingen flad med dine hænder.
  6. Stil popkagerne på køl, min. 60 min.
  7. Skær eller bræk popkagen i ønskede stykker, og hæld med rund hånd den indkogte kondenserede mælk over, som nu er en cremet toffie.