Opskrift på hindbærkage

Kilde:  Brian og Jette Pedersen  Esbjerg

Kager med bær er en elsket klassiker – og særligt hindbær er vi glade for i kage.

Lækker hindbærkage

Det skal du bruge:

hindbær 200 g

hvedemel 250 g

smør 225 g

sukker 175 g

æg 3 stk.

mandelmel 120 g

vaniljekornene fra ½ stang

sødmælk ½ dl

Sådan gør du:

  1. Varm ovnen til 170°. Smør en springform med smør på siderne, og læg bagepapir imellem bund og ringen, før den strammes. Kom lidt sukker i formen, og kør formen rundt, så sukkeret sætter sig fast på siderne.
  2. Kom hindbærrene i en skål, tag 2 spiseskefulde af melet og vend det rundt med bærrene. Pisk smør og sukker sammen i en røremaskine, og kom et æg i ad gangen.
  3. Bland mel, mandelmel og vaniljekorn, og vend det i dejen. Og til sidst bærrene. Bag kagen i cirka 50 minutter midt i ovnen.