- Detaljer
- Visninger: 1023
Tips vedrørende bagning
Stuetemperatur:
Når man bager kage er det vigtigt, at ALLE ingredienserne har stuetempeartur.
Mange begår den fejl at tage æggene ud af køleskabet og blande dem i dejen straks.
Dette ødelægger dejen, og kagen bliver af en ringere kvalitet.
Luftig kage:
Jo mere kagedejen røres, efter at melet er tilsat, jo mere luftig en konsistens får kagen.
God rouladedej:
Ved bagning af roulader, kan man med fordel tilsætte dejen et knips salt.
Rouladedejen bliver herved lettere at rulle ud, og kagen sprækker ikke så let.
Bagning med chokolade:
Bager man med chokolade, er det en god idé også at anvende vanilje.
Dette skyldes, at vaniljen fremhæver chokoladen og giver en bedre smag.
Vanilje er en smagsforstærker for chokoladen.
Hvis man ikke bruger vanilje sammen med chokolade, svarer det til at koge kartofler uden salt.
Brug rigtige vaniljestænger:
Rigtige vaniljestænger afgiver en mere ren vaniljesmag.
Ligeledes forstærker rigtig vanilje chokoladens smag bedre end vaniljesukker.
Anvend kvalitetschokolade:
Herved fås den bedste chokoladesmag.
Kakao i dejen:
Hvis du skal have kakao i dejen, er det bedst at sigte den ned.
Ellers kommer der let små klumper, der ikke opløser sig.
Undgå vandbad:
Det anbefales ofte, at man laver en varm/kold-piskning over vandbad, når man laver lagkagebunde og roulader.
Dette kan undgås, hvis man I stedet varmer sukkeret op i ovnen, inden det piskes i æggemassen.
Dette er meget lettere end end at lave et vandbad.
Placering i ovnen:
Midt i ovnen bages bagepulverbrød, muffins, roulade og småkager.
Afkølning af småkager:
Når man bager småkager, bør de bagte småkager tages af bagepladen og derefter afkøle på en bagerist.
På den måde undgår man, at småkagerne absorberer restvarmen fra bagepladen og således bager videre.
Afkøling af lagkage- og rouladebunde:
Efter at lagkage- og rouladebundene er taget ud af ovnen, drysses de med rasp eller sukker,
lægges oven på hinanden og dækkes til. På denne måde får man dejlige bløde bunde uden tør overflade.
Grunden til, at man bør drysse med rasp eller sukker, er for at undgå, at bundene klistrer sammen.
Opbevaring af småkager:
Småkager bør opbevares køligt og tørt. Opbevar ikke småkagerne i køleskab, da de vil absorbere fugt.
Småkager med stærk eller speciel aroma skal pakkes og opbevares for sig.
Sprøde og bløde småkager må ikke opbevares i samme kagedåse, da de sprøde småkager ellers bliver bløde.
Hvis der er fyld eller glasur på småkagerne, skal der altid lægges et stykke bage- eller permanentpapir mellem lagene.
Småkager med æggehvide skal altid afkøles helt, inden de puttes i en kagedåse med tætsluttende låg.
Undgå enhver form for fugt, da de ellers bliver bløde. Skulle det ske, kan småkagerne igen bages ca. 3-5 minutter på en bageplade.
Sprøde småkager:
For at sikre, at småkagerne forbliver sprøde, skal de opbevares i en lufttæt kagedåse med tætsluttende låg.
Læg et stykke alufolie mellem kagedåsen og låget, så det slutter helt tæt.
For at småkagerne kan holde sig tørre og sprøde i kagedåsen, kan du lægge et par sukkerknalder i – de trækker eventuel fugt til sig.
Bløde småkager:
Ønsker man bløde småkager, bør man afkøle småkagerne og derefter lægge dem i en kagedåse,
hvorpå låget lægges løst i ca. 2 dage. Derefter lukkes låget helt i. På denne måde forbliver småkagerne bløde.
Servering af kage:
Skal kagen serveres på fad, er det en god idé at putte en lille klat sirup midt på serveringsfadet under kagen.
Så glider den ikke frem og tilbage, når du skal skære i den.