Farseret kalkunsteg

Kategori : Fedtfattigt

Kilde : Mette og Erik Olsen     Odense

Kommentar fra indsender :   Ingen

Medsendt billede : Intet

Yderligere oplysninger : Ingen 

Ingredienser:

6-8 personer:

1½ kg. kalkunbryst
Farsering af:
150 g. magert skinkefars
1 løg
3 fed hvidløg
1 bdt. persille
4 blade esdragon
1 lille stilk løvstikke
1 dl. fromage blanc
1 dl. grovvalsede havregryn
1 æg
salt og peber



Opskrift:

Kalkunbrystet skæres ud til en flade.

Løg og krydderurter blendes og røres sammen med øvrige ingredienser til farsering.
Farsen smøres på kødet og kalkunbacon lægges på.
Rul kødet til en "roulade" og snør den med bomuldsgarn.

Lægges i et ildfast fad på en bund af de rodfrugter man har lyst til, og hæld væde ved (evt.hønsebouillon).

Smøres med sød fransk sennep rørt med kinesisk soya og stilles i en 190 gr. varm ovn 2-2½ time (efter "rouladens" tykkelse)

Stegeskyen kan evt. hældes fra og jævnes med lidt maizena til sovs.

Spises med grønsagerne fra stegefadet og en fyldig salat.

 

 

 

Marinerede kalkunschnitzler

 

Kategori : Fedtfattigt

Kilde : Henrik Kristensen      Assens

Kommentar fra indsender :  Schnitzler er guf i vores familie, denne gang prøvede vi med kalkun og også her smager det himmelsk

Medsendt billede : Intet

Yderligere oplysninger : Vi fandt opskriften på nettet

Ingredienser:

1 schnitzel pr. person

Marinade:
½-1 dl. kinesisk soja
1-2 tsk. karry
Revet skal og saft af 1 citron
Sødemiddel efter smag

Opskrift:

Marinaden røres sammen og hældes over schnitzlerne, som står og trækker i 4-5 timer.

Steges i lidt olie på panden og serveres med fedtfattig skysauce (bouillon jævnet med lidt maizena) og grønsager - evt. ovnbagte rodfrugter.

 

 

 

 

Hasselnøddekartofler

(4 personer)

Kilde: Karsten Larsen   Kbh. NVHasselnodde kartofler Meny

Billede kilde : Meny

Ingredienser

800-1000 g store kartofler

50 g margarine

50 g hasselnøddekerner

salt

hakket persille til pynt

Tilberedning

ovn 180-200 grader

kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver - lægges taglagt i et ovnfast fad

margarinen smeltes og fordeles over kartoflerne

hasselnødderne hakkes groft og drysses over kartoflerne - drys med lidt salt

stil fadet på den midterste ribbe i ovnen ca. 50-60 min.

retten drysses med persille ved serveringen

 

 

 

Marineret kalkuncuvette i råstegte kartofler

Kategori : Fedtfattigt

Kilde : Marianne Nielsen      Hobro

Kommentar fra indsender :   Ingen

Medsendt billede : Intet

Yderligere oplysninger : Ingen 

Ingredienser:

1 kalkuncuvette
Marinade bestående af:
1 spsk. olie
1 fed hvidløg i små tern
1 løg i små tern
1 ds. koncentreret tomatpure
1 dl. vand
salt og peber.

Rapsolie til bruning
kartofler i tern
evt. lidt maizena til jævning


Opskrift:

Kødet trækker 4-5 timer i marinaden.
Tages op af marinaden og brunes godt i lidt olie. Tages op af gryden og lægges til side. Imens brunes kartofler i tern (mængde efter antal personer).
Når kartoflerne er godt brunede hældes marinaden ved og kødet lægges i en fordybning i midten. Står nu og simrer til kartoflerne er møre - ca. 45 min. - og naturligvis til kødet er færdigstegt. Hvis det er en meget stor kalkuncuvette beregnes ca. 1 tm. stegetid.
Evt. kan ekstra vand tilsættes, og væden jævnes med lidt maizena.

Smager dejligt med fine ærter og revne gulerødder.

 

Tema-seneste opskrifter