Broccolifyldt kalkunbryst med basilikumsauce og ovnstegte kartofler (Fedtfattig)

Antal personer: 4 Billede mangler

Hovedret

Kilde: Henrik og gutterne       Aalborg Ø

Vi er faldet for denne ret og den laves når vi samles til lidt hygge .

Ingredienser

400 g Kalkunbryst

100 g Hakket kalkunkød

125 g Champingon

250 g Broccoli

1 æg

1 spsk mel

1 fed hvidløg

Salt

Peber

1 kg. Kartofler skåret i både eller skiver

1 spsk rasp eller oliveoli

Slat

Peber

Sauce :

1 lille løg

½ spsk raps eller olivenoli

1 dl hvidvin

½ dl hønsebouillion

1 dl fromage frais 5%

1 tsk marizenamel

Frisk basilikum

Frisk brøndkarse

Salt

Peber

Hak champignonerne fint Blancher broccolien og mos den. Bland broccoli, champignon og det hakket kød og rør det med æg og mel Tilsæt salt, peber og presset hvidløg Fyld farsen i det udbenede kalkunbryst, snør det og steg i ovnen ved 200 grader i ca.1 time Pensel et ildfast fad med olie Læg kartoffelbådene i fadet og drys med salt og peber Ryst fadet så kartoflerne blandes og sæt dem i ovnen sammen med kalkunen i ca. 40 min Basilikumsauce: Hak løget og sautér det i olien i 2 min Tilsæt hvidvin og bouillon og lad det koge i 5 min til ca. 1/3 er fordampet Rør det syrnet mælk med maizena og pisk det i saucen til den jævner Tag den straks af varmen og blend saucen med basilikum og brøndkarse Smag til med salt og peber

 

 

Tema-kartofler

Tema-seneste opskrifter