Bagte kartoffeltrekanter med ost

(6 pers)

Kilde: Lars Jensen   Svendborgkartoffel trekanter aviko danmark

Billede kilde : Aviko danmark

Ingredienser til 1 springform

1800 g revne rå skrallede kartofler

225 g hakket løg

75 g smeltet smør

3 tsk salt

2 tsk tørret basilikum eller oregano

150 g reven mozzarellaost

alufolie

Tilberedning

De revne kartofler blandes godt med løg smør, salt og krydderurten

Kommes i en smurt springform og presses godt sammen

Forbages i ovnen ved 170 gr i ca ½ time

Springformen dækkes med alufolie og bager videre i ¾ time

Fjern folien og tryk kartoffelmassen godt sammen

Stilles på køl til den er helt kold

Skær rundt om springformens sider og tag kanten af

Skær kartoffelkagen ud i 12 lagkagestykker

Anbring trekanterne på en bageplade med bagepapir med den ene skæreside opad

Sæt pladen i ovnen ved 200 gr i ca 10 min

Tages ud og stykkerne drysses med den revne ost

Stilles tilbage i ovnen i ca 5 min til osten er gratineret

Tips!

Bag gerne kartoffelretten dagen før anvendelse og skær stykkerne ud og stil dem køligt

Retten kan tilsættes andre krydderurter

 

Tema-kartofler

Tema-seneste opskrifter