Wienerschnitzel med ovnstegte kartofler

Kilde : Henriette Jensen    Odense N

Personer : 4

Ingredienser :

 

4 kalveschnitzler (tyksteg, filet eller inderlår) ca. 1,5 cm tykke, vægt ca. 180 g pr stk.

4-5 spsk. hvedemel

salt og peber

1 stort sammenpisket æg

5-6 spsk. rasp

2-3 spsk. vindruekerneolie 

2-3 spsk. smør

Ovnstegte kartofler:

ca 1200 g kartofler

2 spsk. olivenolie 

1 spsk. smeltet smør

Garniture:

8 skiver usprøjtet citron

8-12 ansjoser 

ca. 4 store tsk. kapers

masser af friskhøvlet peberrod (5-6 cm)

Tilbehør:

800 g dampede fine ærter eller blandede dampede grøntsager fx blomkål, gulerødder og ærter

 

1. Bland mel med salt og peber i et lille fad. Vend schnitzlerne i blandingen. Pisk ægget med lidt salt og 1 spsk. vand og hæld det i en dyb tallerken. Vend schnitzlerne i ægget og derefter i rasp.

2.
Steg schnitzlerne ved høj varme i en blanding af smør og olie. Steg dem ca. 1 1/2 minut på hver side. Læg schnitzlerne på et varmt fad.

Ovnstegte kartofler

1.
Tænd ovnen på 250° (varm luft) og dæk to bageplader med bagepapir. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde både eller små stykker og skyl dem i koldt vand. Dryp dem af i en sigte og tør dem. Bland olie og smeltet smør og vend kartoflerne i blandingen. Fordel dem derefter jævnt over pladerne. Sæt pladerne midt i ovnen og bag kartoflerne, til de er møre og gyldne (ca. 20 min.). Drys salt på og server dem med det samme.

2. Læg to citronskiver og to-tre ansjoser på hver schnitzel. Fordel kapers og peberrod over og server med dampede fine ærter eller blandede grøntsager og stegte kartofler.

 

TIPS
Til en wienersnitzel hører råstegte kartof-ler, men det kan være lidt vanskeligt at få mængden af blus og stegepander til at gå op, så alt er varmt og frisklavet på én gang. At stege kartoflerne i ovnen er en god måde at løse problemet på, og så smager ovnstegte kartofler mindst lige så godt.

TIPS

De ansjoser man får på en wienersnitzel i Østrig, hvor retten jo stammer fra, er salte ansjoser i olie. I Danmark har man i generationer serveret snitzlerne med søde ansjoser, fordi det var dem man kendte her til lands. Man kan altså enten vælge de salte og være gastronomisk "korrekt", eller de søde og hylde den danske tradition. Begge dele smager godt, og ansjoser skal der til for at fuldende en velstegt wienersnitzel med det hele.

Næringsindhold
Energi i 1 portion med tilbehør 4.062 kJ
200 g grøntsager og frugt i en portion

Energifordeling
41 E % kulhydrat
26 E % protein
33 E % fedt