Flødebolleis med makroner og syltetøj

Kilde: Hanne Madsen   Gentofte
Portioner/stk: 10 pers.

Ingredienser :

3 pasturiseret æggeblommer
1½ tsk. vaniliesukker
75 g. flormelis
½ l. piskeflæde

100 g. hak. mørk chokolade
15-20 makroner
12 flødeboller
syltetøj evt. jordbær

Fremgangsmåde :

Æggeblommerne piskes hvide sammen med flormelis og vaniliesukker. Fløden piskes til flødeskum og vendes forsigtigt ned i æggemassen. Vend forsigtigt den hakkede chokolade i is-blandingen.

Lidt af blandingen kommes i en form. Drys knuste makroner ovenpå. Sæt derefter flødebollerne ovenpå - med bunden opad. Ovenpå fordeles der syltetøj efter smag. Resten af blandingen hældes ovenpå. Formen stilles i fryseren.

Servering :
Pyntes evt. med flødeskum eller frisk frugt.