Whisky marinerede frugter med is
6 Personer

Kilde : Mette Jørgensen   Helsingør

sprøde kager & kaffe-chokoladesauce

50 g rosiner
75 g soltørrede abrikoser
50 g soltørrede tranebær
1 dl whisky
1 liter Gelato Classico Vanilleis

Sprøde kager
50 g smør fra Engholm
50 g sukker
2 spsk. akaciehonning
2 æggehvider
75 g hvedemel
reven appelsinskal af
1 økologisk appelsin
25 g hakkede mandler
Kaffe-chokoladesauce
1 1/2 dl fløde 13 %
1/4 dl hele kaffebønner
75 g mørk chokolade

Læg frugterne i whisky natten over.
Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen og tilsæt sukker, honning, æggehvide, hvedemel og reven appelsinskal.
Rør dejen godt sammen og smør den tyndt ud på bagepapir på en bageplade. Drys kagen med hakkede mandler og bag den 8-10 minutter ved 175°C. Skær straks kagen i mindre stykker, f.eks. lange strimler.
Bring fløde og kaffebønner i kog, tag
gryden af varmen og lad det trække mindst 30 minutter.
Si bønnerne fra, varm fløden op igen og smelt den hakkede chokolade i fløden under omrøring.
Fordel frugter og iskugler i dessertglassene og hæld den varme chokoladesauce over.
Server de sprøde kager til.
 

Tema-seneste opskrifter