Servering til 4   Tids forbrug Ca. 30 min.

 

Ingredienser
500 gLaksefilet skåret i 4 stykker
1 tsk.Groft salt
Peber
Grønsagspasta
300 g(Rå vægt) fuldkornspasta, fx konkylier
2 stkPorrer
4 stkGulerødder
stk.Rodselleri, ca. 200 g renset vægt
2 tsk.Olie
30 gSoltørrede tranebær
1 dl.Vand
1 tsk.Groft salt
3 spsk.Hakket persille
2 spsk.Citronsaft
2 tsk.Olie, fx olivenolie eller koldpresset rapsolie
1 tsk.Groft salt
Peber

Fremgangsmåde
Læg fisken på bagepapir og krydr med 1 tsk salt og peber.
Stil fisken i ovnen ca. 10-15 min. ved 225 grader på anden øverste ovnribbe.

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen. Afdryp den i en sigte.

Rens porrerne og skær dem i strimler.

Skær gulerødderne i tynde stænger.

Skræl den mængde af rodsellerien der skal bruges og skær den i tynde stænger.

Svits grønsagsstængerne i olie uden at de tager særlig farve.

Kom tranebær, vand, 1 tsk salt og peber ved. Kog det sammen 4-5 min. under låg.

Vend pasta, persille, citronsaft og olie i. Smag til med ½ tsk salt og peber. Server til laksen.