top til artikler

Gunnar Olsen      Brabrand                                                                   4 Personer                                                                20 Minutter

Ingredienser

  • 500 g Hakket kalv/flæsk
  • Æble
  • Løg
  • Æg
  • 3 bundt Timian
  • 2 dl. Havreflager, grovvalsede
  • 2 spsk. Smør
  • Spidskål
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 spsk.Olivenolie
  • 5 dl.Madlavningsfløde
  • 800 gKartoflersmå, kogte
  • 1 bundtDild
  • Salt
  • Sort peber

Fremgangsmåde

  1. Skær løg og æbler i små tern og rør det sammen med farsen og ægget, smag til med salt og peber. Form det til 4 store krebinetter. 
  2. Snit timian fint og bland det sammen med havreflagerne og vend krebinetterne deri. 
  3. Steg krebinetterne i smør i ca. 4-5 minutter på hver side, vend dem hyppigt, så de ikke bliver for mørke. 
  4. Hak spidskål groft og snit hvidløg fint, steg det af i olivenolie på en varm pande og lad det få lidt farve. 
  5. Tilsæt madlavningsfløde og lad den koge ind til en let cremet sovs, smag til med salt og peber. 
  6. Hak dilden groft og vend det sammen med de kogte kartofler. 

7.   Anretning

Anret de stegte krebinetter med spidskål og dildkartofler.

Tip

Kan fint laves med rosenkål og grønkål.