top til artikler

Helle og Brian Andersen   Maribo                                                 2 - 4 Personer                                                            Ca. 15 minutter

 

BESKRIVELSE

En hurtig og let wokret med kylling og asparges.

INGREDIENSER

  • 1 spsk. soyasovs
  • 1 spsk. honning
  • 2 kyllingebryst, skåret i stykker (ca. 2 x 2 cm)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 Bundt asparges, skåret i passende stykker
  • 4 fed hvidløg, tyndt skivet
  • 2 løg, hakket
  • 2 tsk. sesamolie til stegning
  • (valgfrit) 1 tsk. ristede sesamfrø

INSTRUKTIONER

  1. I en lille skål eller i en ziplock-pose skal du kombinere sojasovs og honning. Tilsæt kylling, og rør rundt. Sæt den i køleskabet, indtil den skal bruges.
  2. I mellemtiden varmes olie i en stor stegepande over medium-høj varme. Tilsæt asparges og sauter indtil de er møre ca. 5 minutter. Tag aspargesen af og læg den til side.
  3. Fjern kylling fra marinade, og læg den på panden. Sauter indtil den næsten er gennemstegt (med indersiderne stadig lidt lyserøde), cirka 5 minutter. Derefter tilsættes hvidløg, løg og den resterende marinade i gryden. Sauter i yderligere 2 minutter, indtil kyllingen er stegt og hvidløget kan duftes. Fjern det fra varmen, og tilsæt den stegte asparges og sesamolie, indtil de er kombineret. Server straks med ris, pyntet med ristede sesamfrø, hvis det ønskes.