top til artikler

Lotte Henriksen    Nibe                                                                        1 Person                                                                  Ca. 15 minutter

 

ingredienser:

  1. 2 skiver brød (vi brugte et hvidt brød, men en grov model med masser af forskellige fuldkorn og frø ville være fantastisk)
  2. 2-3 spsk. grøn urtepesto (opskrift nedenfor)
  3. 2 skiver mild hvid smeltet ost som mozzarella
  4. håndfuld frisk baby spinat
  5. ¼ avokado i skiver
  6. 2 spsk. gedeost, smuldret
  7. olivenolie (og smør, hvis du er så tilbøjelig)

 

Fremgangsmåde:

  1. Spred ca. 1 spsk. Grøn urte Pesto på hver brødskive (½ spsk. hvis du er følsom og pestoen er for STÆRK).
  2. Tilsæt 1 skive ost, skiver avokado, smuldret gedeost, spinat, anden skive ost på, og sæt den derefter på med en anden skive brød. Tryk let sammen.
  3. Varm 1 spsk. olivenolie i en stegepande over medium lav varme. (Hvis du vil bruge smør, skal du tilføje det til olien og lade det smelte). Tilsæt sandwich i olien og steg, indtil brødet er gyldenbrunt. Tryk let på sandwich, vend derefter sandwich over og steg, indtil anden side er gyldenbrun.

 

Grøn urtepesto

 

ingredienser:

  1. 1 fed hvidløg
  2. 1 (eller 2) ansjosfileter (i olie)
  3. ½ lille skalotteløg, hakket (ca. 1 spsk.)
  4. 1 tsk. citronsaft
  5. 1 håndfuld hakket frisk italiensk persille
  6. 1 håndfuld hakket grønkål
  7. 2-3 spsk. hakket frisk estragon
  8. 1 spsk. hakket purløg
  9. ¼ kop olivenolie
  10. salt og peber efter smag

 

Fremgangsmåde:

  1. Pulse hvidløg, ansjos og skalotteløg i foodprocessoren, indtil det er hakket. Tilsæt citronsaft, persille, grønkål, estragon og purløg, når madprocessoren kører. (Det vil ikke behandle sig meget godt endnu, rolig ikke).
  2. Drej meget langsomt i olivenolie, indtil grønkål og urter er tilstrækkeligt hakket, og alt har en konsistens af ​​en pesto. Du har muligvis brug for mere eller mindre af olivenolien, afhængigt af hvor stor en "håndfuld" urter er for dig. Du kan også slukke foodprocessoren og skubbe urter ned ad siden af ​​skålen med en dejskraber en gang imellem.
  3. Smag til med salt og peber (du har sandsynligvis ikke brug for meget salt, hvis du brugte 2 ansjoser).

Dette gør en del, vil du bruge resten til andre ting, så kan du tilføje mere olivenolie for f.eks. at lave en salatdressing.