top til artikler

Kenneth og Birthe Nielsen    Kbh SV                                              4 Personer                                                                    Ca. 15 minutter

 

ingredienser

  1. 4 friske laksefileter
  2. 2 spsk. brunt sukker
  3. 1 spsk. honning
  4. 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie, opdelt
  5. 1 spsk. chilipulver
  6. 1 tsk. spidsskummen
  7. ⅛ tsk. salt
  8. ⅛ tsk. sort peber
  9. 2 kopper kogte brun ris

 

Instruktioner

  1. I en lav skål skal du kombinere honning og 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie og børste let på hver laksefilet, kødets side opad.
  2. I en anden lav skål skal du kombinere brunt sukker, chilipulver, salt, peber og spidskommen for at få det tørre gnidning. Brug dine hænder til at gnide blandingen på kødets sider af laksefileterne.
  3. Varm en stor jernpande til medium-høj varme. Tilsæt resterende 1 spsk. olivenolie. Når det er varmt, tilsættes laksefilet skinsiden ned og reducer straks varmen til medium-lav. (Hvis du har en sprøjtebeskyttelse, anbefaler jeg at placere den på toppen på dette tidspunkt.)
  4. Steg laksen i 7 minutter, vend og steg i yderligere 1-2 minutter, eller indtil midten er 145 ° F. (Tilberedningstiderne kan variere afhængigt af tykkelsen på hver filet.) Fjern det fra varmen og server hver filet på ½ kop brune ris.

 

Næringsoplysninger
Kalorier: 344
Fedt: 10g
Mættet fedt: 2g
Kolesterol: 45 mg
Natrium: 369 mg
kulhydrater: 44g
Fiber: 3g
Sukker: 11g
Protein: 24g