Wrap med hytteost, røget laks og knasende grønt

30 MIn

4 personer

Kilde: Henriette Jensen    Aarhus S

Ingredienser

  1. 80 g Fuldkorns couscousgryn (ca. 1 dl)
  2. ¼ Tsk. Groft salt
  3. 1 Dl Kogende vand
  4. 1 Rødkindet æble I halve tynde skiver
  5. 1 Spsk. Frisk presset citronsaft
  6. 1 Liter Frillicesalat revet i grove stykker
  7. ½ Agurk i stave (ca. 150 g)
  8. 1 Spsk. Kold presset rapsolie
  9. ½ Tsk. Havsalt
  10. Frisk kværnet peber
  11. 8 Grove tortillaer, ca. 20 cm i diameter
  12. 200 g Hytteost 4%
  13. 300 g Røget laks i skiver
  14. 1 Fennikel i tynde skiver (ca. 150 g)

Sådan gør du

Salat

Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker. Vend æblet i citronsaft. Anret salatblade, agurkestave, æble og couscous i en skål. Dryp olie over og drys med salt og peber.

Lun de 8 tortillas efter anvisningen på emballagen. Fordel salatblade, hytteost, laks, fennikel og agurk på pandekagerne. Drys med salt og peber. Buk cirka halvdelen af pandekagen op som bund og luk tæt om fyldet. Bind evt. en bomuldssnor om. Server de fyldte tortillas sammen med salaten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 9350 kJ / 2235 kcal
Energifordeling:

Fiber                        34,1%

Protein               25%

Kulhydrat           47%

Fedt                     28%

Rullekebab

30 MIn

4 personer

Kilde: Lisbeth Jørgensen    Bagsværd

Ingredienser:

  1. 200 g Salatost i tern 3 %
  2. 250 g Hytteost 1,5 %
  3. 1 Lille knust hvidløg
  4. 75 g Frisk hakket soltørret tomater
  5. ¾ Tsk. Groft salt
  6. Frisk kværnet peber
  7. 2 Tsk. Olivenolie
  8. 400 g Wok strimler af okseklump
  9. 6 Fladbrød
  10. 1 Liter Fint strimlet Iceberg salat
  11. 250 g Cherrytomater i kvarte
  12. 1 Grøn Squash i lange tynde strimler

Sådan gør du

Dressing

Mos salatosten let med en gaffel og vend den sammen med hytteost, hvidløg, soltørrede tomater, salt og peber sammen.

Lad olien blive varm i en pande. Steg halvdelen af wokstrimlerne ved kraftig varme i ca. 2 min. - rør af og til. Tag kødet op og hold det varmt. Steg resten af kødet i endnu 1 tsk olie. Drys alt kødet med salt og peber.

Grill brødene øverst i ovnen, så de bliver bløde.

Smør de 6 fladbrød med dressing og fordel salat, tomater, squash og det stegte kød på brødene. Buk et lille stykke af brødet op som bund og rul brødet tæt om fyldet. Kom et stykke smørrebrødspapir om den nederste halvdel af rullekebaben - så man kan "gnave" af den. Spis med det samme.

Grill

Ca. 10 sek.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:  11410 kJ / 2727 kcal
Energifordeling:

Fiber      18 g

Protein       29%

Kulhydrat     44%

Fedt          27%

 
Tip

Grilning af brødene kan evt. udelades

Lune kyllingewraps

Wraps med fyld af krydrede ris og kylling - også gode at have med i madpakken.

45 MIn

4 personer

Kilde: Lone Therkelsen    Kbh SV

 Ingredienser:

  1. 350 g Grillet kylling
  2. 1 Fint hakket Zittauerløg
  3. ½ Dl Sød sojasauce
  4. 1 Dl Cremefraiche 18%
  5. ¼ Tsk. Stødt chili styrke 4
  6. 100 g Jasmin ris (ca. 1¼ Dl)
  7. ¼ Tsk. Edelsüsspaprika
  8. 2 Dl vand
  9. ¼ Groft salt
  10. 4 Majs tortillaer, ca. 20 cm i diameter, fx fuldkorn
  11. 1½ Spsk. Dijon-honning sennep
  12. 100 g Hjertesalat i strimler

Sådan gør du

Del kyllingen i mindre stykker og mariner dem sammen med løg og soja ved stuetemperatur i ca. ½ time.

Bland cremefraiche, paprika og chilipulver og stil det tildækket i køleskabet indtil servering.

Skyl risene godt og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Vend kyllingeblandingen heri og varmt det evt. under omrøring i ca. 1 min.

Varm de 4 tortillas på en plade med bagepapir. Smør dem med et tyndt lag honningsennep, fordel kyllingefyldet herpå, salat og dressing. Rul dem stramt sammen - brug evt. et stykke bagepapir til at holde dem sammen.

Tip

Brug dem evt. også som madpakke.

Hvis du vil bruge dem til et aftensmåltid - så lav opskriften 1½ gang.

Varmetid

Ca. 2 min. ved 200°.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 7890 kJ / 1886 kcal
Energifordeling:

Fiber                              3,8 g

Protein      24%

Kulhydrat       55%

Fedt           21%

Wraps med ost og thaikrydret tun

30 MIn

4 personer

Kilde: Nina og Peter Henriksen    Horsens

Ingredienser

  1. 2 Dåser Tun i vand
  2. 1 Tsk. Fint revet limeskal
  3. 2 Spsk. Friskpresset limesaft
  4. 2 Tsk. Fint revet ingefær
  5. 3 Spsk. Hakket friske korianderblade
  6. ½ Tsk. Groft salt
  7. 8 Hvede tortillaer ca. 20 cm i diameter
  8. 200 g Flødeost natural 25%
  9. 300 g Fint strimlet spidskål
  10. 200 g Afkølet let dampet grønne asparges
  11. 1 Agurk i lange tynde stave
  12. 100 g Castello Marquis i lange stykker

Sådan gør du

  • Hæld vandet fra tunen og bland den med limeskal, -saft, ingefær, koriander og salt.
  • Smør tortillaerne med flødeosten. Fordel herpå spidskål, den krydrede tun, asparges, agurk og ost på de lune pandekager. Buk et lille stykke af pandekagen op som bund og rul pandekagen tæt om fyldet. Kom et stykke smørrebrødspapir om den nederste halvdel af wrappen - så man kan "gnave" af den. Spis med det samme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9338 kJ / 2232 kcal

Energifordeling:

Fiber       12,6 g

Protein     19,3%

Kulhydrat    34%

Fedt       46,7%

Wraps med røget mørbrad

15 MIn

4 personer

Kilde:  Jens L Nielsen   Vemmelev

 

  • Skær dem skråt over i 2 hver.

Ingredienser

  1. 150 g Buko grøn pikant
  2. 2 Tsk. Dijonsennep
  3. 2½ spsk. Frisk klippet purløg
  4. ¼ skrællet agurk i små tern
  5. 50 g svinemørbrad i små tern
  6. Frisk kværnet peber
  7. 4 Grove tortillaer ca. 20 cm i diameter
  8. ½ Fint strimlet iceberg salat

Sådan gør du

  • Rør flødeosten sammen med sennep, purløg, agurk, mørbrad og peber. Smag til og smør fyldet på de 4 tortillaer. Fordel salaten herpå og rul dem stramt evt. med et stykke bagepapir. Pak de 4 wraps ind i plastfilm og læg dem i køleskabet i nogle timer, - evt. til næste dag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3970 kJ / 949 kcal

Energifordeling:

Fiber    9,6 g

Protein     15%

Kulhydrat   40%

Fedt    45%