- Detaljer
- Visninger: 411
Wrap med hytteost, røget laks og knasende grønt
30 MIn
4 personer
Kilde: Henriette Jensen Aarhus S
Ingredienser
- 80 g Fuldkorns couscousgryn (ca. 1 dl)
- ¼ Tsk. Groft salt
- 1 Dl Kogende vand
- 1 Rødkindet æble I halve tynde skiver
- 1 Spsk. Frisk presset citronsaft
- 1 Liter Frillicesalat revet i grove stykker
- ½ Agurk i stave (ca. 150 g)
- 1 Spsk. Kold presset rapsolie
- ½ Tsk. Havsalt
- Frisk kværnet peber
- 8 Grove tortillaer, ca. 20 cm i diameter
- 200 g Hytteost 4%
- 300 g Røget laks i skiver
- 1 Fennikel i tynde skiver (ca. 150 g)
Sådan gør du
Salat
Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker. Vend æblet i citronsaft. Anret salatblade, agurkestave, æble og couscous i en skål. Dryp olie over og drys med salt og peber.
Lun de 8 tortillas efter anvisningen på emballagen. Fordel salatblade, hytteost, laks, fennikel og agurk på pandekagerne. Drys med salt og peber. Buk cirka halvdelen af pandekagen op som bund og luk tæt om fyldet. Bind evt. en bomuldssnor om. Server de fyldte tortillas sammen med salaten.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten: 9350 kJ / 2235 kcal
Energifordeling:
Fiber 34,1%
Protein 25%
Kulhydrat 47%
Fedt 28%
- Detaljer
- Visninger: 464
Rullekebab
30 MIn
4 personer
Kilde: Lisbeth Jørgensen Bagsværd
Ingredienser:
- 200 g Salatost i tern 3 %
- 250 g Hytteost 1,5 %
- 1 Lille knust hvidløg
- 75 g Frisk hakket soltørret tomater
- ¾ Tsk. Groft salt
- Frisk kværnet peber
- 2 Tsk. Olivenolie
- 400 g Wok strimler af okseklump
- 6 Fladbrød
- 1 Liter Fint strimlet Iceberg salat
- 250 g Cherrytomater i kvarte
- 1 Grøn Squash i lange tynde strimler
Sådan gør du
Dressing
Mos salatosten let med en gaffel og vend den sammen med hytteost, hvidløg, soltørrede tomater, salt og peber sammen.
Lad olien blive varm i en pande. Steg halvdelen af wokstrimlerne ved kraftig varme i ca. 2 min. - rør af og til. Tag kødet op og hold det varmt. Steg resten af kødet i endnu 1 tsk olie. Drys alt kødet med salt og peber.
Grill brødene øverst i ovnen, så de bliver bløde.
Smør de 6 fladbrød med dressing og fordel salat, tomater, squash og det stegte kød på brødene. Buk et lille stykke af brødet op som bund og rul brødet tæt om fyldet. Kom et stykke smørrebrødspapir om den nederste halvdel af rullekebaben - så man kan "gnave" af den. Spis med det samme.
Grill
Ca. 10 sek.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten: 11410 kJ / 2727 kcal
Energifordeling:
Fiber 18 g
Protein 29%
Kulhydrat 44%
Fedt 27%
Tip
Grilning af brødene kan evt. udelades
- Detaljer
- Visninger: 435
Lune kyllingewraps
Wraps med fyld af krydrede ris og kylling - også gode at have med i madpakken.
45 MIn
4 personer
Kilde: Lone Therkelsen Kbh SV
Ingredienser:
- 350 g Grillet kylling
- 1 Fint hakket Zittauerløg
- ½ Dl Sød sojasauce
- 1 Dl Cremefraiche 18%
- ¼ Tsk. Stødt chili styrke 4
- 100 g Jasmin ris (ca. 1¼ Dl)
- ¼ Tsk. Edelsüsspaprika
- 2 Dl vand
- ¼ Groft salt
- 4 Majs tortillaer, ca. 20 cm i diameter, fx fuldkorn
- 1½ Spsk. Dijon-honning sennep
- 100 g Hjertesalat i strimler
Sådan gør du
Del kyllingen i mindre stykker og mariner dem sammen med løg og soja ved stuetemperatur i ca. ½ time.
Bland cremefraiche, paprika og chilipulver og stil det tildækket i køleskabet indtil servering.
Skyl risene godt og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Vend kyllingeblandingen heri og varmt det evt. under omrøring i ca. 1 min.
Varm de 4 tortillas på en plade med bagepapir. Smør dem med et tyndt lag honningsennep, fordel kyllingefyldet herpå, salat og dressing. Rul dem stramt sammen - brug evt. et stykke bagepapir til at holde dem sammen.
Tip
Brug dem evt. også som madpakke.
Hvis du vil bruge dem til et aftensmåltid - så lav opskriften 1½ gang.
Varmetid
Ca. 2 min. ved 200°.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten: 7890 kJ / 1886 kcal
Energifordeling:
Fiber 3,8 g
Protein 24%
Kulhydrat 55%
Fedt 21%
- Detaljer
- Visninger: 434
Wraps med ost og thaikrydret tun
30 MIn
4 personer
Kilde: Nina og Peter Henriksen Horsens
Ingredienser
- 2 Dåser Tun i vand
- 1 Tsk. Fint revet limeskal
- 2 Spsk. Friskpresset limesaft
- 2 Tsk. Fint revet ingefær
- 3 Spsk. Hakket friske korianderblade
- ½ Tsk. Groft salt
- 8 Hvede tortillaer ca. 20 cm i diameter
- 200 g Flødeost natural 25%
- 300 g Fint strimlet spidskål
- 200 g Afkølet let dampet grønne asparges
- 1 Agurk i lange tynde stave
- 100 g Castello Marquis i lange stykker
Sådan gør du
- Hæld vandet fra tunen og bland den med limeskal, -saft, ingefær, koriander og salt.
- Smør tortillaerne med flødeosten. Fordel herpå spidskål, den krydrede tun, asparges, agurk og ost på de lune pandekager. Buk et lille stykke af pandekagen op som bund og rul pandekagen tæt om fyldet. Kom et stykke smørrebrødspapir om den nederste halvdel af wrappen - så man kan "gnave" af den. Spis med det samme.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9338 kJ / 2232 kcal
Energifordeling:
Fiber 12,6 g
Protein 19,3%
Kulhydrat 34%
Fedt 46,7%
- Detaljer
- Visninger: 412
Wraps med røget mørbrad
15 MIn
4 personer
Kilde: Jens L Nielsen Vemmelev
- Skær dem skråt over i 2 hver.
Ingredienser
- 150 g Buko grøn pikant
- 2 Tsk. Dijonsennep
- 2½ spsk. Frisk klippet purløg
- ¼ skrællet agurk i små tern
- 50 g svinemørbrad i små tern
- Frisk kværnet peber
- 4 Grove tortillaer ca. 20 cm i diameter
- ½ Fint strimlet iceberg salat
Sådan gør du
- Rør flødeosten sammen med sennep, purløg, agurk, mørbrad og peber. Smag til og smør fyldet på de 4 tortillaer. Fordel salaten herpå og rul dem stramt evt. med et stykke bagepapir. Pak de 4 wraps ind i plastfilm og læg dem i køleskabet i nogle timer, - evt. til næste dag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3970 kJ / 949 kcal
Energifordeling:
Fiber 9,6 g
Protein 15%
Kulhydrat 40%
Fedt 45%