Pasta i cremet ostesovs

Kilde : Lisbeth Henriksen   Fredericia

Ingredienser

2 Personer

  • 2 dl. Fløde
  • 2 stk. Rødløg.
  • 2 spsk. Peberrod
  • 1 stk. Citron Økologisk da skallen fra citronen skal bruges i opskriften.
  • 200 g Pasta Forkogt pasta. Kog pastaen efter anvisningen på pakken inden brug i opskriften.
  • 200 g Blåskimmel
  • 100 g Parmesan
  • 1 håndfuld Frisk timian
  • 2 spsk. Sennep
  • Salt
  • Peber
  • lidt Olivenolie
  • Hæld fløde i en varm stegepande. 
  • Tilsæt nu ringe af løg, peberrod, citronsaft- og skal, den forkogte pasta, blåskimmelost, parmesan, sennep, salt, peber og frisk timian. Lad nu det hele koge ind til en tyk, cremet sovs. Rør undervejs.  
  • Når fløden og de øvrige ingredienser er kogt ind til en tyk, cremet sovs, er pastaretten klar til servering. 

Hæld den op i en skål. Top rette med olivenolie og evt. lidt frisk blåskimmelost og frisk timian.

Nem pastasalat med røget laks og dressing

Pia og Beathe Nielsen   Odense SV

Ingredienser

2 Personer

  • 2 stk. C-salat
  • 1 stk. Citron
  • 2 spsk. Skyr
  • 1 spsk. Peberrod
  • 1 håndfuld Skovsyre
  • 2 håndfulde Mandler
  • Vend skyr sammen med revet peberrod i en skål. 
  • Hæl citronsaft over salaten. 
  • Hæld nu den medfølgende dressing over salaten. 

Anret salaten på en tallerken med den rørte skyr dressing, hakkede mandler og skovsyre på toppen.

Pasta med grillet peberfrugt

Kilde : Merete Uldall Jørgensen    Frederikshavn

Ingredienser

4 Personer

  • 2 stk. Gule peberfrugter
  • 2 stk. Røde peberfrugter
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 2 stk. Snittede rødløg
  • 2 stk. Fed reven hvidløg
  • 2 stk. Håndfulde hakket bredbladet persille
  • 2 stk. Balsamico
  • 2 stk. Håndfulde frisk revet grana Pa Dano ost
  • 3 spsk. Mascarpone eller cremefraiche 18%
  • Gnid peberfrugterne i olie, sæt dem i en meget varm ovn og tag dem ud, når de er helt sorte.
  • Læg dem i en plastikpose og luk den.
  • Tag dem ud, når de er kølet lidt af, pil det sorte skind af og fjern kernerne.
  • Skær dem ud i grove stykker og grill dem på en meget varm grillpande.
  • Steg rødløg ved svag varme i 15 min., tilsæt hvidløg, persille og de grillede peberfrugter.
  • Tilsæt balsamico og den ene håndfuld Grana Pa Dano samt Mascarpone.
  • Skru ned for varmen, mens du koger pastaen.

Vend det hele sammen og drys det sidste Grana pa Dano over retten.

Luksus Lasagne

Kilde : Jesper og Lis Kristiansen   Herning

Ingredienser

2 Personer

  • 400 g Hakket oksekød
  • lidt Olie Til stegning
  • 1 spsk. Spidskommen
  • 1 spsk. Røget salt
  • 4 stk. Champignoner
  • 1 stk. Hvidløg
  • 1 stk. Skalotteløg
  • 1 stk. Rød snack peber
  • 1 dl. Rødvin
  • 1 dl. Kalvefond
  • 1 stilk Frisk   basilikum
  • 4 stk. Lasagneplader I opskriften er der brugt fuldkorns lasagneplader
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 4 stk. Tomater
  • 200 g Parmesan
  • 2 dl. Irmas tomater med basilikum
  • 1 stk. Frisk mozzarellaost
  • 2 skiver Vesterhavsost
  • Sæt vand over til at koge. Lad lasagnepladerne koge heri, til de er bløde. 
  • Rist kødet af i olie på panden. Krydr med spidskommen og røget salt. 
  • Snit champignoner, hvidløg, skalotteløg og snack peber og tilsæt til kødet på panden. 
  • Når kødet og grøntsagerne er ristet godt af på panden, tilsættes rødvin, kalvefond og frisk basilikum. Lad det koge sammen på panden i 5 minutter og tilsæt til sidst tomatsovsen. 
  • Nu er det tid til at samle lasagnen. Tag en færdigkogt lasagneplade op af gryden og læg den på en tallerken. Drys med en god olivenolie på den nederste lasagneplade. 
  • Læg friske tomater, frisk mozzarellaost, stykker af Vesterhavsost, friskrevet parmesan og til sidst kødsovsen fra panden. Afslut med endnu en lasagneplade og gentag nu ovenstående, så du opnår flere lag af kødsovs og ost. 

Du kan vælge at servere en tallerkenanrettet lasagne pr. mand om bordet eller lave en samlet udgave i et fad.

Lasagne med svampe og grønne linser

Kilde : Lise Jespersen    Kbh. NV  

Ingredienser

4 Personer

 

Linsesauce

  • 3 spsk. Olivenolie
  • 2 stk. Løg, hakkede
  • 3 stængler Bladselleri hakkede
  • 3 fed Hvidløg pressede
  • 1 stk. Rød chili mild, hakket
  • 300 g Svampe i tern
  • 1 dåse Tomatpure
  • 600 g Mosede tomater eller hakkede
  • 1 tsk. Tørret rosmarin
  • 2 stk. Laurbærblade
  • 3 tsk. Tørret oregano
  • 400 g Linser kogte og afdryppede
  • 2 spsk. Balsamico eddike
  • lidt Salt og sort peber
  • 10 stk. Lasagneplader
  • 4 dl. Bechamel eller money sauce
  • 250 g Frisk mozzarellaost i skiver
  • Varm olien i en gryde, og brun løgene, bladselleri, hvidløg, chili og svampe, lidt ad gangen, til det er gyldent. Det er vigtigt, at grøntsagerne får farve, da det giver ekstra smag til saucen.   
  • Svits tomatpureen i 1-2 min. under omrøring. Tilsæt de svitsede grøntsager igen, sammen med mosede tomater og krydderier.   
  • Tilsæt linserne. Lad saucen koge ind 15-20 min. over svag/middel varme, rør af og til. Tænd ovnen på 200/185 C varmluft. Smag saucen til med balsamico, salt og peber.   
  • Smør et ovnfast fad, og start med lasagneplader i bunden. Fordel halvdelen af linsesaucen over, herefter halvdelen af bechamel-/Money-saucen, derefter endnu et lag lasagneplader og så resten af de to saucer.   
  • Fordel mozzarella på toppen, og bag lasagnen i ca. 50 min.

Tip

Hvis du vil have ekstra fylde i smagen, så brug røgsalt eller urtesalt i stedet for almindeligt salt, eller tilsæt et par skefulde koncentreret grøntsagsboullion.