Lasagne med svampe og grønne linser

Kilde : Lise Jespersen    Kbh. NV  

Ingredienser

4 Personer

 

Linsesauce

  • 3 spsk. Olivenolie
  • 2 stk. Løg, hakkede
  • 3 stængler Bladselleri hakkede
  • 3 fed Hvidløg pressede
  • 1 stk. Rød chili mild, hakket
  • 300 g Svampe i tern
  • 1 dåse Tomatpure
  • 600 g Mosede tomater eller hakkede
  • 1 tsk. Tørret rosmarin
  • 2 stk. Laurbærblade
  • 3 tsk. Tørret oregano
  • 400 g Linser kogte og afdryppede
  • 2 spsk. Balsamico eddike
  • lidt Salt og sort peber
  • 10 stk. Lasagneplader
  • 4 dl. Bechamel eller money sauce
  • 250 g Frisk mozzarellaost i skiver
  • Varm olien i en gryde, og brun løgene, bladselleri, hvidløg, chili og svampe, lidt ad gangen, til det er gyldent. Det er vigtigt, at grøntsagerne får farve, da det giver ekstra smag til saucen.   
  • Svits tomatpureen i 1-2 min. under omrøring. Tilsæt de svitsede grøntsager igen, sammen med mosede tomater og krydderier.   
  • Tilsæt linserne. Lad saucen koge ind 15-20 min. over svag/middel varme, rør af og til. Tænd ovnen på 200/185 C varmluft. Smag saucen til med balsamico, salt og peber.   
  • Smør et ovnfast fad, og start med lasagneplader i bunden. Fordel halvdelen af linsesaucen over, herefter halvdelen af bechamel-/Money-saucen, derefter endnu et lag lasagneplader og så resten af de to saucer.   
  • Fordel mozzarella på toppen, og bag lasagnen i ca. 50 min.

Tip

Hvis du vil have ekstra fylde i smagen, så brug røgsalt eller urtesalt i stedet for almindeligt salt, eller tilsæt et par skefulde koncentreret grøntsagsboullion.