Nem og hurtig hverdagsmad står højt på de flestes ønskeliste i en hektisk hverdag

men ofte rækker fantasien ikke til at opfinde nye, men se her, for middagsretter kan

nemlig laves på mindre end 30 minutter og de kan nemt blive familiens nye favoritter!

Stegte ris med grøntsager og æg

Luksussalat med varmrøget laks

Pasta med mørbrad i tomat-fløde-sauce

Æggekage med laks, squash og spinat

Pizza med aubergine, squash og tomater

Rugbrødssandwich med lakserilette

Tortilla-pizza med parmaskinke og rucola

Kilde: Niels og Henriette Larsen   HerningTortilla pizza med parmaskinke og rucola

INGREDIENSER

4 Personer

Tortilla-pizza

4 hvedetortillaer

2 friske mozzarellakugler

peber

1 spsk. olivenolie

80 g parmaskinke

100 g rucola

25 g friskrevet parmesan

Tomatsauce

2 dl mosede tomater

1 fed hvidløg

2 tsk. tørret oregano

salt

¼ tsk. sukker

SÅDAN GØR DU

Tomatsauce

1 Tænd ovnen på 220°. Rør tomat, hvidløg, oregano, salt og en anelse sukker sammen.

Tortilla-pizza

2 Læg tortillaerne på bagepapir på en bageplade, og smør dem med tomatsauce.

3 Fordel brud af ost på, krydr med peber, og dryp med et par dråber olivenolie.

4 Bag pizzaerne i den varme ovn i 6-10 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.

5 Top de varme pizzaer med parmaskinke, rucola og parmesan, og servér straks.

  • Energi

1788 KJ (427 kcal)

  • Fedt 23,5 gram
  • Kulhydrat 27 gram
  • Protein 25,5 gram

Kilde: Berit Jakobsen  HaderslevRugbrødssandwich med lakserilette

INGREDIENSER

4 personer

Rugbrødssandwich

8 skiver rugbrød

1 spsk. olivenolie

salt

1 agurk

50 g ærteskud

Lakserilette

250 g varmrøget laks

100 g cremefraiche 18 %

½ citron

peber

SÅDAN GØR DU

Lakserilette

1 Skil den varmrøgede laks fra skindet, og rør den sammen med cremefraiche i en skål. Pres saften af citronen, og smag riletten til med citronsaft og peber.

Rugbrødssandwich

2 Tænd ovnen på 180°. Fordel rugbrødet på en bageplade beklædt med bagepapir.

3 Dryp med olie, drys med salt, og bag rugbrødet i ovnen i ca. 5 minutter, til skiverne er let sprøde.

4 Skyl agurken, og høvl lange bånd af den med en kartoffelskræller. Skyl ærteskuddene.

5 Anret lakserillette, agurkebånd og ærteskud på halvdelen af rugbrødsskiverne, og læg de resterende rugbrødsskiver ovenpå.

  • Energi

1861 KJ (445 kcal)

  • Fedt 21,1 gram
  • Kulhydrat 44,8 gram

Protein 21,4 gram

Kilde: Klaus P Nielsen  Fr.havnPizza med aubergine squash og tomater

INGREDIENSER

4 personer

1 aubergine

1 squash

2 spsk. olivenolie

salt

200 g cherrytomater (evt. i farver)

1 pakke pizzadej

5 spsk. oliventapenade eller pesto

Pynt

200 g friske mozzarellakugler

1 håndfuld frisk basilikum

salt og peber

SÅDAN GØR DU

1 Tænd ovnen på 215°.

2 Skyl og skær aubergine og squash i skiver. Dryp med olivenolie, og drys med salt. Rist skiverne på en pande i 3-5 minutter på hver side.

3 Skyl og halvér tomaterne.

4 Rul dejen ud på bagepapir, smør den med tapenade, og fordel aubergine, squash og tomater på dejen.

5 Bag pizzaen gylden i ovnen i ca. 12-15 minutter.

Pynt

6 Pynt med mozzarella og frisk basilikum, og drys med salt og peber.

  • Energi

2126 KJ (508 kcal)

  • Fedt 24,2 gram
  • Kulhydrat 49,6 gram
  • Protein 18,7 gram

Kilde: Laila og Gert Larsen   Rudkøbing

INGREDIENSERAeggekage med laks squash og spinat

4 personer

2 squash

1 tsk. smør til stegning

150 g frisk spinat

6 æg

1 dl mælk

salt

peber

100 g røget laks

Til servering

½ bundt purløg

4 skiver rugbrød

SÅDAN GØR DU

1 Tænd ovnen på 175°. Skyl squash, og skær dem i tern. Steg dem i smør på en pande, indtil de bliver gyldne.

2 Tilsæt skyllet spinat, og vend rundt, indtil spinaten falder sammen.

3 Pisk æg og mælk sammen, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen på panden, og fordel stykker af røget laks over.

4 Sæt panden i ovnen i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast.

5 Drys med finthakket purløg, og servér med ristet rugbrød og evt. smør.

  • Energi

1358 KJ (325 kcal)

  • Fedt 14,6 gram
  • Kulhydrat 27,8 gram
  • Protein 23,1 gram