stegte ris med grønsager og ægKilde: Helle og Robert Nielsen  Risskov

INGREDIENSER

4 personer

300 g kolde, kogte ris (gerne fra dagen før)

1 løg

2 fed hvidløg

2 spsk. sesamolie til stegning

3 store gulerødder

3 forårsløg

2 dl ærter fra frost

2 spsk. sojasauce

1 spsk. østerssauce

½ limefrugt

4 æg

1 håndfuld frisk koriander

SÅDAN GØR DU

1 Brug en rest ris fra dagen før, eller kog risene efter anvisningen på pakken, og lad dem køle af.

2 Pil løget, og hak det fint. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i sesamolie i en wok.

3 Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i tynde, skrå skiver. Rens forårsløgene, og skær dem i skiver fra top til bund (inklusive de grønne toppe). Vend gulerødder og forårsløg i wokken, og tilsæt herefter ris og frosne ærter. Varm det godt igennem.

4 Tilsæt sojasauce, østerssauce og limesaft, og lad risene stege, til de begynder at blive gyldne.

5 Pisk æggene sammen i en skål. Skub risene til side i wokken, og hæld æggemassen på. Rør rundt i æggemassen, til den bliver fast. Vend æggene sammen med ris og grøntsager i wokken.

6 Servér de stegte ris toppet med frisk koriander.

Energi

777 KJ (186 kcal)

Fedt 11,8 gram

Kulhydrat 69,2 gram

Protein 16,3 gram