Luksussalat med varmrøget laksKilde: Peter og Merete H Kristoffersen   Aarhus N

INGREDIENSER

4 personer

2 squash

75 g frisk spinat

50 g mandler

200 g friskbælgede ærter

600 g varmrøget laks

Avocadocreme

2 avocadoer

1 dl yoghurt naturel 3,5 %

2 spsk. citronsaft

salt

peber

Til servering

1 groft brød

SÅDAN GØR DU

Avocadocreme

1 Mos avocadokødet sammen med yoghurt og citronsaft, og smag til med salt og peber.

2 Skyl squash, og snit dem i tynde bånd med en kartoffelskræller eller tyndskræller. Vend squash-strimlerne i avocadocremen.

3 Skyl og tør spinaten, og riv den i mundrette stykker. Læg dem i et salatfad, og anret squashstrimlerne over.

4 Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft.

5 Fordel ærter, ristede mandler og varmrøget laks i mindre stykker over salaten. Servér straks med groft brød.

  • Energi

3900 KJ (932 kcal)

  • Fedt 48,2 gram
  • Kulhydrat 59,6 gram
  • Protein 55,5 gram