Baskisk æggekage

 
Baskisk æggekage
4 pers. Kilde : Frederik J Larsen Værløse

Ingredienser:

Salt
Hvid peber
2 spsk vand eller fløde
6 æg
3 tomater
50 - 100 g skinke eller kogt hamburgerryg
1 - 2 peberfrugter
½ fed knust hvidløg
Ca. 1 spsk olie
3 spsk finhakket løg

Fremgangsmåde:

Hak løgene fint. Skær peberfrugt og skinke i terninger, samt tomater i både.
Varm olien på panden. Svits løgene til de er let gyldne og klare. Drys knuste hvidløg over. Tilsæt peberfrugt, skinke og tomater og lad det svitse lidt med.
Pisk æg let sammen med vand, salt og peber. Hæld æggemassen på panden. Dæmp varmen. Læg låg på panden. Stik af og til i æggemassen med paletkniv, så det tynde kan løbe ned.
Tag æggekagen af varmen, når den stadig er blank og fugtig på overfladen.