Citronkylling

  • Kategori: Forret-fjerkræ
  • Senest opdateret: søndag, 11. marts 2018 15:22
  • Visninger: 495

top til artikler

Føtex.dk                                                            8 Personer                                            Samlet Ca. 20-30 minutter

Ingredienser:

8   kyllingelår
3   citroner
2  fed hvidløg
2  tsk. oregano
3  spsk. olivenolie
   salt
   peber
1   løg
2  dl. hønsebouillon
2  spsk. tomatpuré

Sæt ovnen på 225 grader.

Skyl kyllingelårene i koldt vand og tør dem. Skrub to af citronerne godt og riv det gule af skallen. Pres saften af dem. Skær den tredie citron i skiver til pynt. Pres hvidløgsfedene og bland med citronskal og citronsaft, oregano og 1 spsk olie. Krydr. Stryg citronblandingen på kyllingelårene, læg dem i et ovnfast fad og ovnsteg ca. 10 min.

Hak løget fint og lad det stege kort på en pande i resten af olien. Kom bouillon og tomatpuré på og lad alt koge sammen.

Tag kyllingen ud af ovnen og hæld bouillonblandingen over. Sæt fadet tilbage i ovnen nogle minutter. Prøv med en kødnål om kødet er gennemstegt. Anret smukt på tallerkener og pynt med citronskiver.