Appelsinmarineret kylling med svampesauce og safranris

Appelsinmarineret kylling med svampesauce og safranris
Antal personer: 4
 
Kilde / Indsendt af:  Laila Nyholm Jensen   Kbh C

Ingredienser:

4  stk kyllingebryster

Marinade:
½  dl. appelsinsaft
1  tsk. reven appelsinskal
1  spsk. akaciehonning
½  dl. mørk rom

15  g. smør
½  tsk. salt
½  tsk. peber
200  g. østershatte
2  fed fint hakkede hvidløg
2-3  dl. hønsebouillon
1  spsk. frisk hakket koriander
1-2  tsk. majsstivelse
1  dl. fløde 13%

Pynt:
   Appelsinbåde
   frisk hakket koriander

Safranris:
1   fint hakket løg
1  fed hakket hvidløg
1  spsk. olivenolie
240  g. paraboiled ris
1  knsp. safran
6  dl. hønsebouillon

Kødet skæres fri for ben og skind. Stikkes med en skarp kniv 2-3 gange. Lægges i en plastpose. Marinaden røres sammen og hældes ved. Posen lukkes omhyggeligt og kødet marineres i køleskab i 1-2 timer.
Kødet dryppes af i en sigte og duppes tørt. Marinaden gemmes. Kødet brunes i smørret. Tages op og krydres med salt og peber.
Svampene renses og skæres i skiver. Svitses med hvidløg i 1-2 minutter. Bouillon, marinade og koriander hældes ved. Kyllingestykkerne lægges i. Simrer i ca. 15 minutter til kødet er mørt. Kyllingestykkerne tages op.
Majsstivelsen udrøres i fløden og røres i. Koges kort igennem. Løg og hvidløg svitses i olien uden at tage farve. Ris og safran tilsættes under omrøring. Kogende bouillon hældes ved. Risene simrer under låg i ca. 20 minutter.

Serveres med brød til.