Oscar berberiand i julepakke

 

Oscar berberiand i julepakke
 
Oscar berberiand i julepakke
4 Personer Kilde : Simon og Berit Mortensen   Haderslev

Ingredienser
1 Oscar berberieand a' ca. 3400 g
2 porretoppe
2 gulerødder
1 lille persillerod
2 dl rødvin
2 duske persille
1 kvist timian
1 laurbærblad
8 peberkorn
Majsstivelse
Salt, peber

Sauteret rødkål:
1/2 fintsnittet rødkål
1/4dl rødvinseddike
1-2 spsk. tyttebærsyltetøj
Salt, peber

Julepakker:
1 kvist timian
1/2 dl rødvin
4-6 hele blancherede rødkålsblade
125 g grønne linser
1 blancheret porreblad til strimler
2 porrer
2 gulerødder
1 persillerod a ca. 100 g
Salt, peber

Tilbehør: kartofler
Skær andelårene og vingerne af, skær bryststykkerne fri af benet. Pil skindet af skroget, inderste vingeled samt lårene. Smelt fedtet af skindet i en stor gryde og gem det til stegning.

Del andeskroget i mindre stykker og brun det sammen med hals og vinger, i en stor gryde ved kraftig varme.

Tilsæt grofthakkede grøntsager og brun det endnu nogle minutter. Kom rødvin, krydderierne samt vand ved, så skroget er næsten dækket, kog op, skum af og lad fonden koge i ca. 2 timer.

Julepakker:
Brun lårene og de inderste vingeled i andefedt, læg dem i et lille ovnfast fad, krydr med timian, salt og peber og kom rødvin ved. Dæk fadet med alufolie og sæt det i ovnen ved 150°C i ca. 11/2 time.

Kog linserne i letsaltet vand i ca. 15 minutter. Skær persillerod og gulerødder i små tern og snit porrerne fint. Sauter grøntsagerne ca. 3 minutter i lidt andefedt, tilsæt linser samt kødet fra lår og vinger, skåret i små tern. Smag til med salt og peber og pak blandingen ind i de blancherede kålblade. Bind pakkerne sammen med en blancheret porrebladsstrimmeleller hold dem sammen med et par tandstikker. Læg dem i et ovnfast fad, hæld skyen fra lårene over og varm pakkerne 15-20 minutter ved 150°C lige inden servering.

Si andefonden og kog den ind til 21/2 dl. Smag til med salt og peber og jævn evt. med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand. Steg bryststykkerne ca. 12 minutter på hver side, krydr med salt og peber, og lad dem hvile tildækket i ca. 10 minutter, inden de skæres i tynde skiver.

Sauteret rødkål: Sauter fintsnittet rødkål i lidt af andefedtet i ca. 3 minutter. Tilsæt vineddike samt tyttebærsyltetøj og varm det godt igennem. Smag til med salt og peber.

Servering: Anret fileter af andebryst på sauteret rødkål og server julepakker, sky og kartofler til.