Fasanpate

  • Kategori: Nye fjerkræ hovedretter
  • Senest opdateret: lørdag, 6. januar 2018 17:18
  • Visninger: 720

 

Fasanpate  
Antal: 1 Stk. Kilde : Mette Jørgensen    Herning

Ingredienser:

1 fasan
salt
1 æg
1/4 l. piskefløde
hvid stødt peber
urtejuice af friske krydderurter
soltørrede tomater abrikos eller tranebær

En fasan flås og grov parteres. Bedste resultat opnås, hvis patéen laves dagen før så den sætter sig rigtigt. Fasanlår og vingekød af fasan hakkes og blendes eller røres sej med lidt salt. Tilsæt 1 æg og 1/4 l. piskefløde, hvidt stødt peber samt evt. urtejuice som laves af friske krydderurter blendet til ukendelighed med lidt kold fasansky.
Der kan også tilsættes soltørret tomat, abrikos eller tranebær alt efter smag og behov.
Fasanbrysterne skæres i tynde lige store skiver og bankes helt flade mellem to stykker plastik. Herpå smøres souffléfarsen i 5-6 lag. Pak det hele stramt ind i film og dernæst stanniol.
Pocher i en gryde med vand under låg i ca. 25 min. Så skal den bare køles ned, pakkes ud og skæres i tynde skiver.
 

fjerkraepic1

fjerkraepic6

fjerkrae pic3

fjerkraepic4