Spinatfarseret oksesteg med madeirasauce
Antal:  8-12 Portioner

Ingredienser:

   1½-2 kg. oksefilet afpudset
   4 fed hakkede hvidløg
   1½ tsk. knuste peberkorn
   1½ tsk. fennikelfrø

   Fars:
   400 g. spinat
   1 stort løg
   2 fed hvidløg
   200 g. champignoner
   2 spsk. smør
   6 skiver afskorpet franskbrød i terninger
   1 æg
   1 tsk. fennikelfrø
   salt
   friskkværnet peber

   Sauce:
   2 dl oksebouillon
   2 dl madeira eller sherry

Begynd med farsen. Nip og skyl spinaten. Kom spinaten på stegepanden med væden som hænger ved, læg låg på og kog 2-3 minutter over svag varme indtil spinaten er faldet lidt sammen. Tag den op, afkøl den og hak den groft. Tryk overskydende vand ud med hænderne.

Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Svits løg og hvidløg i smørret 2 minutter. Tilsæt champignonerne og kog indtil væsken er væk. Tag panden væk fra varmen og tilsæt afdryppede spinat, franskbrødsterninger, æg, fennikelfrø, salt og peber.

Lav forsigtigt en lang og dyb lomme i den brede ende af oksestegen med en lang, skarp kniv. Fyld farsen i. Sy åbningen til med et stykke bomuldsgarn eller luk den med et par kødnåle. Bland hakket hvidløg. Knuste peberkorn og fennikelfrø ok kom blandingen på kødet.

Varm grillen op
Pensl risten med lidt olie. Læg kødet på indirekte varme og grill 60 minutter eller indtil centrumstemperaturen er mellem 55-60 grader C for rosa, lidt rød og 70 grader C for gennemstegt.

Tag kødet af og pak det ind i alufolie. Hæld saften fra kødet i en gryde og tilsæt bouillon og madeira/sherry. Bring i kog og kog saucen lidt ind.