Urtefarseret oksemørbrad med gemüse
Antal:  6

Ingredienser:

1  kg. oksemørbrad
   persille
   timian
   rosmarin

   Sauce:
2   hakkede skalotteløg
1  stilk bladselleri
1  dl. rødvin
2  dl. kalve- eller hønsebouillon
¼  dl. balsamico-vineddike
1  dl. piskefløde
   salt
   peber

Puds mørbraden af for sener. Skær lomme til krydderurterne midt i mørbraden. Læg skyllede krydderurteblade i mørbraden og snør den sammen. Drys med salt og peber.
Læg mørbraden i en bradepande og steg den 10 minutter ved 225 grader. Dæmp varmen til 160 grader og steg mørbraden yderligere ca. 20 minutter, afhængig af, hvor rødt kødet skal være. Et kødtermometer skal vise 58-62 grader.
Pak mørbraden ind i folie og lad den hvile ca. 15 minutter.

Sauce:
Svits løg og bladselleri i en gryde i smørret. Hæld rødvin ved og lad den koge ind til det halve uden låg.
Tilsæt bouillon og lad også den koge lidt ind. Hæld balsamico i saucen, kog den igennem, tilsæt fløde og smag til med salt og peber.