Baconbarderet krondyrmørbrad fyldt med æbler

Baconbarderet krondyrmørbrad fyldt med æbler og salvie serveret med valnøddesauce
4 Personer

2 krondyrmørbrad
a 325 g
2 danske æbler
4 stilke frisk salvie
Olivienolie
Engholm smør til
stegning
Salt, peber
Køkkensnor el. bomuldsnor
8 skiver Back bacon

Valnøddesauce:
2-3 skalotteløg
2 fed hakkede hvidløg
125 g grofthakkede
valnødder

1/2 dl hvidvinseddike
2 dl tør hvidvin
6 dl kyllingefond el.
bouillon
6 dl Engholm piskefløde
Salt, peber
Evt. lidt citronsaft

Pynt:
Friterede forårsløg

Tilbehør:
Sauteret spinat, Hasselback kartofler og friske tranebær varmet i
honning og smør

Del æblerne i kvarte, fjern kerne- huset og sauter dem et kort øjeblik i smør. Pluk salviebladene af stilkene. Skær en åbning på langs i hver mørbrad, krydr med salt og peber og fyld mørbraderne med æbler og salvieblade. Fold mørbraden godt rundt om fyldet, og snør en køkkensnor rundt om mørbraderne, så den ligner en rullepølse. Brun hurtigt mørbraderne i lidt olivenolie på en pande, og læg dem i et ildfast fad. Dæk mørbraderne med baconskiver og steg dem færdige i ovnen ved 200° C i 12-15 minutter. Lad kødet hvile tildækket i ca. 15 minutter.
Sauter hakket skalotteløg, hvidløg og valnødder i olivenolie, til løgene er klare. Tilsæt hvidvinseddike og lad det koge næsten helt ind. Tilsæt hvidvin og lad det ligeledes koge næsten helt ind. Tilsæt fond og kog det næsten helt ind. Kom fløden ved, og lad det koge i ca. 10 minutter til konsistensen er let cremet. Krydr med salt og peber og smag til med lidt citronsaft. Læg bacon stykkerne til side, fjern snoren og skær mørbraderne i skiver.
Skær den grønne del af forårsløgene og skær dem i meget tynde skiver.
Fritér dem i varm olivenolie i ca. 20 sekunder, løgene skal tages op lige før den holder op med at syde.

Servering:
Placer den sauterede spinat midt på tallerkenen. Anret mørbradskiversammen med bacon ovenpå spinaten, omkrans med valnøddesauce og friske tranebær varmet i honning og smør. Server Hasselback kartofler til.