Bison spyd

Bison spyd Med soya-ingefær-marinade, spicy gulerødder, stegte kartofler og hvidløgsmayonnaise
4 personer

Ingredienser:
700-800 g bisonkød (lårtunge eller tyksteg)
100 g soltørrede tomater
2 rødløg   skåret i kvarter
Lange grillspyd
Timianstilke til at binde spyddene sammen

Soya-ingefær-marinade:
3 dl soya
10 g friskrevet ingefær
10 g sesamfrø
1 fed hvidløg
Lidt maizena udrørt i koldt vand
Lidt hakket frisk koriander

Spicy gulerødder:
300 g gulerødder i lange strimler
2 tsk salt i 1 liter vand
2 spsk flormelis
Saften af 1 lime
1/2 dl jomfru-olivenolie
1 fed hvidløg
1 frisk chili
Havsalt
Cayennepeber

Stegte kartofler:
4 store bagekartofler
Olie
Frisk timian
Havsalt

Hvidløgsmayonnaise:
1 dl mayonnaise
1/2 dl cremefrâiche 38%
1 fed hvidløg
1 spsk knuste kapers
1 spsk dijonsennep
Saften af 1 citron
Salt og peber

Strimler af gulerod og kartofler
Olie og salt

Soya-ingefær-marinade:
Marinaden tilberedes af soya, revet ingefær, sesamfrø og hvidløg, som koges op i en gryde
og jævnes med maizenaen til en tyk, cremet konsistens. Når marinaden er kølet lidt af,
vendes hakket koriander i.
Bisonspyd:
Bisonkødet skæres i små stykker og kommes på spyd skiftevis med løg og tomater.
Spyddene pensles med lidt af marinaden og grilles på en grillpande i lidt olie eller under grillen i ovnen.
Spicy gulerødder:
Gulerødderne skrælles og skæres i lange tynde strimler. Bring en gryde med salt og vand i kog
og blancher gulerødderne i ét minut. Vend de varme gulerødder i en dressing af flormelis rørt ud
i limesaft og olie. Hvidløg og chili uden kerner hakkes fint og vendes i resten af dressingen, der
smages til med cayennepeber og salt.
Stegte kartofler:
Bagekartoflerne skæres i stænger og råsteges i olie til de er gyldne, drysses med frisk timian
og salt og bages møre i ovnen i 15 minutter ved 220 grader. Timianstilkene gemmes.
Hvidløgsmayonnaise:
Mayonnaise og cremefraiche røres sammen med knust hvidløg, knust kapers og dijonsennep.
Smages til med citronsaft, salt og peber. Strimler af gulerod og kartoffel steges sprøde i olie.
Servering:
Spyddene bindes sammen for oven med timianstilke, så de kommer til at minde om en tipi.
De anrettes på tallerken, pyntes med de sprødstegte grøntsager og serveres med de stegte
kartofler, de spicy gulerødder, hvidløgsmayonnaisen og soya-ingefær-marinaden "on the side".