Bison steg med kartoffelaubergine puré og karry

Bison steg med kartoffel/aubergine puré og karry
4 personer

Ingredienser:
700 g mørt Bison kød
 Kartoffel/aubergine puré med karry:
2 mellemstore auberginer
1 helt hvidløg
2 bagekartofler
1/2 bundt bredbladet persille
1/2 spsk karry
Groft salt til bradepanden
 Syltede gulerødder i spidskommen
og citron:
500 g gulerødder
11/2 citron økologisk
2 spsk spidskommen
1 dl olivenolie
1 fed hvidløg
 2 dl sødmælks yoghurt

Brun Bison kødet af på en varm pande på alle sider. Steg det i ovnen på en rist ca. 25-30 min.
ved 150 gr. Kødet har meget korte fibre, hvilket betyder, at man skal være varsom med temperaturen.
Vend kødet, når halvdelen af stegetiden er gået, også selv om det er en varmluftsovn. Dræn
yoghurten ved at hælde den i et kaffefilter og lad den stå i ca. 1 time til den tykner let. Læg
auberginer, hvidløg og kartofler på en bradepande med lidt groft salt i bunden. Bag dem i
ovnen ved 150 gr., til de er møre (hvidløg og auberginer i ca. 15-20 min. og kartoflerne i
ca. 35-45 min. alt efter størrelsen). Flæk auberginerne og skrab kødet ud med en ske. Skær
bunden af hvidløget og pres hvidløgsmosen ud med hånden - smid skallen væk. Fjern skrællen
fra de bagte kartofler og kom dem i en foodprocesser sammen med auberginkødet og hvidløgsmosen.
Kør et par gange på pulsknappen til en grov puré. Skyl persillen og hak den groft, vend den i puréen
og smag til med citronsaft, salt, peber og karry. Skræl gulerødderne og skær top og bund af. Kog
dem næsten møre i vand med 1 spsk olie og salt. Tag gulerødderne op og skær dem i passende
stykker. Riv citronskallen på et rivejern og pres saften. Pil hvidløgsfedet og riv også det. Kom
resten af olien i en gryde og tilsæt spidskommen, citronsaft, revet citronskal og det revne hvidløg.
Lad det simre et minut. Tilsæt gulerødderne og varm dem godt igennem til krydderierne hænger
på gulerødderne. Smag til med salt og peber.