Egg Florentine

top til artikler

Mette Jørgensen   Hellerup                                                               4                                                                               30 min.

Min mand og jeg har smagt denne morgenmad på vores tur til USA og senere fandt vi denne opskrift på nettet, den er værd at prøve

 

EGG FLORENTINE

Eggs Florentine er en traditionel amerikansk morgenmad med spinat, hollandaise sauce, engelsk muffin og pocheret æg

egg-florentine.jpg

DU SKAL BRUGE

Hollandaise sauce:
125 g. usaltet smør (smeltet)
2 tsk citronsaft
2 tsk hvidvinseddike
3 æggeblommer

- 2 Engelske muffins (du kan godt bruge en standard bolle)
- 4 æg
- 2 spsk. Eddike (hvis æg ikke er helt friske)
- frisk spinat
- Lidt smør

SÅDAN GØR DU

Start med hollandaise sauce. 
- Citronsaft og eddike i en lille skål
- Tilsæt æggeblommer og pisk med el pisker indtil let og skummende. 
- Sæt skålen over en gryde med simrende vand og pisk indtil blandingen bliver tykkere. 
- Gradvist tilsæt smør, rør konstant indtil det bliver tykt

Pocheret æg:
- Tag en høj gryde med vand (mindst 2 liter) lad koge
- Skru ned og tilsæt eddike 
- Bryd æggene i 4 separate kaffekopper 
- Rør rundt i grynden med vandet 
- Tilsæt nu et æg af gangen i grynden
- Kog i ca. 3 minutter derefter fjernes med en hulske

- Varm spinanten på en pande med smør
- Del bollerne og rist dem på panden
- Sæt nu muffinen (bollen) på en tallerken og derefter spinanten, pocheret æg og til sidst hollandaise sauce + evt. frisk purløg