Hectors chashew kylling

top til artikler

Linda og Henrik Petersen   Sønderborg                                                   4                                                                    Ca. 1 time

HECTORS CASHEW KYLLING

Chashew kylling.jpg

DU SKAL BRUGE

600-800 g. Kyllingfilet, el. kylling i strimler 
1 Rødløg
2 fed Hvidløg
1 dåse Bambusskud
1 Rød og 1 gul peberfrugt
½ Broccoli
1 Squash
150 g. Cashewnødder
1 dåse Kokosmælk
Saucejævner
250 g. Ris

½ dl.Soya
½ dl. Madolie
1 spsk. Paprika, 
Salt og peber (evt. chili)
½ dl. Honning

(Rettet af Maduniverset)

SÅDAN GØR DU

Kødet skæres i mindre strimler á ca. 2 cm længde og ca. 1 cm bredde. Olie, soya, honning, paprika, salt, peber og frisk hvidløg i skiver blandes til marinade, hvori kødstykkerne lægges. Blandingen stilles tildækket i min. 1 time og der røres jævnligt. 
Alle grøntsager skæres i strimler - hverken for store eller for små. Risene stilles til kogning og en stor sauterpande eller wok varmes op. Når panden er tilstrækkelig varm (næsten max), puttes kødet på. Så meget som muligt af marinaden sies fra, idet kødet skal stege - ikke koge. Når kyllingestrimlerne er brunede på alle sider, hældes grøntsagerne på panden, stadig ved høj varme. Hele herligheden vendes kontinuerligt.
En ny pande varmes op, hvorpå cashewnødderne steges brune og sprøde - uden olie.
Når grøntsagerne er gennemstegt, men stadig sprøde (meget vigtigt), hældes lidt soya og kokosmælken på panden. Saucejævner benyttes til at opnå den ønskede tykkelse af saucen og der krydres med paprika, salt, peber og evt. chili. De sprøde cashewnødder tilsættes til sidst og risene vil også være serveringsklar på dette tidspunkt.

SERVERING

Retten serveres direkte, gerne i følgeskab med en tiger beer.