Kyllinge sticks med teriyakisauce

top til artikler

Henrik Lauritsen   Kbh Ø                                                                Ca. 30 stk.                                                                 Ca. 1-1½ time

KYLLINGESTICKS MED TERIYAKISAUCE A LA STICKS N SUSHI

kyllinge sticks.jpg

DU SKAL BRUGE

500 g hakket kyllingekød
4 spsk sojasauce
4 spsk mirin
3 tsk sorte sesamfrø
½ løg hakket eller revet meget fint.
1 æg
bambusspyd 
Oliven olie til stegning.

½ dl. Kikkoman teriyakisauce
½ dl vand
1 tsk.marizena
1 knivspids sukker

SÅDAN GØR DU

Rør alle ingredienserne til farsen sammen i en røremaskine i 5-10 min. En håndmixer kan også bruges. Stil farsen på køl i 30-60 min.

Kødbollerne skal dampes i en bambussteamer (fås hos japanske købmænd) eller i en stor gryde med låg. Læg en metalskål eller porcelænsskål i bunden af gryden og hæld vand i gryden til 2 cm under kanten. Bring det i kog. Form boller på størrelse med store vindruer og læg dem på en middagstallerken med lidt afstand imellem. Middagstallerken skal kunne være i gryden. Når vandet koger, sættes tallerkenen oven på skålen i gryden. Vandet må ikke kunne koge højt op, så det når over tallerkenen, for så bliver bollerne kogt i stedet. Låget lægges på og de dampes 6-8 min. til de er faste.

Bollerne sættes på spyd og steges let gyldne på den flade side på en stor pande i lidt olie.

Teriyakisauce og vand hældes i en kasserolle og marizenaen og sukker piskes i. Det bringes i kog.

SERVERING

Pensel teriyakisaucen på bollerne og server med ris, citronbåde og lynstegte grønsager som fx squash, gulerødder og forårsløg.