Grillet pizza med mascapone, kartoffelskiver og pinjekerner

top til artikler

Morten Olesen   Aalborg                                                        2 stk.                                           Til den er dejlig sprød ca. 10-12 min. pr. pizza

GRILLET PIZZA MED MASCARPONE,KARTOFFELSKIVER OG PINJEKERNER

Verdens bedste pizza trick så man nok får verdens bedste pizza ud fra de ting man har i sit hjem, brug din grill med en pizza sten og brug durum hvedemel / tipo 00 mel så får man en sprød pizza med bobler og fantastisk rustik smag

grillet pizza.jpg

DU SKAL BRUGE

Pizza dejen:
10 g gær
2 dl lunken vand
150g durummel
150g Tipo 00 hvedemel
2 spsk. olivenolie
½ tsk salt

Tomatsaucen:
½ ds. flåede tomater
½ hakket løg
2 tsk. oregano
1 fed hvidløg
salt, peber og sukker efter smag

1 pakke mascarpone
10 små kogte kartofler i skiver
10 cherrytomater i skiver
frisk basilikum
pinjekerner
i pose mozzarella

Revet ost, mængde efter smag men minimum 150 gr.
svt. tørret oregano

SÅDAN GØR DU

Rør gæren ud i vandet og bland olie og salt i. Sigt mel i og rør indtil dejen kan æltes uden at klistre for meget. Stil den til hævning i mindst 2 timer. 

Tomatsauce ingredienserne blandes i en gryde og varmes op og sættes på køl, må gerne være lunkent når det skal bruges.

Rul dejen ud til to store runde pizzaer og læg dem på bagepapir, imens varmes pizzastenen i grillen ved 250 grader. 

- Smør tomatsaucen på i et tyndt lag
- Mascarpone i et tyndt lag
- Revet ost/bøffel mozzarella
- Kartoffelskiver
- Cheerrytomater
- Pinjekerner

Bag pizzaerne en ad gangen i grillen/ovn på en pizzasten (evt. opvarmet bageplade) ca. 10 min ved 250 gader til de er gyldne og sprøde.

Slut af med frisk basilikum plus evt. lidt flagesalt og oregano