Farsrand med grønsager

Farsrand med grønsager
Antal personer: 4

Ingredienser:

400 g. hakket skinkekød.
1 tyk skive farsbrød u/skorpe. (50 g.).
2½ dl. mælk.
1 æg.
1 lille finthakket løg.
1 tsk. reven citronskal.
1 tsk. salt.
Reven muskatnød.
Groftkværnet peber.
2 porrer.
1 persillerod.
3 stilke bladselleri.
2½ dl. grøntsagsbouillon.
1 dl. mælk
2-3 tsk. majsstivelse

Tilbehør:
Løse ris

Kødet røres til fars med de øvrige ingredienser. Farsen kommes lagvis i en randform (ca. 1. liter). Randen stilles i en gryde med så meget vand, så det når halvt op om formen. Alufolie lægges over formen og lå lægges på gryden. Småkoger ca. 3/4 time. Til farsen er gennemkogt.

Porre, persillerod og bladselleri snittes fint og koges mørt grøntsagsbouillon på 4 min. Mælk og majsstivelse piskes sammen og hældes i grøntsagerne. Grøntsagerne varmes igennem og smages til med salt og peber.

Randen vendes forsigtig ud på et fad og serveres med grøntsagsstuvningen.