Sprøde jomfruhummerhaler

 

Sprøde jomfruhummerhaler  
Antal:  4 Kilde : Mette T Olesen   Roskilde Ø

Ingredienser:

Dej
100  g. hvedemel (ca. 1 3/4 dl)
1/2  tsk. groft salt
1  dl. mælk
1/2  dl. pilsnerøl
1   æggeblomme
25  g. smeltet, afkølet smør
1   æggehvide

   olie eller andet fedtstof til friturestegning (fyld kun gryden halvt)

32   pillede frosne, optøede jomfruhummerhaler (ca. 100 g)
6  store champignoner i halve (ca. 100 g)
1 1/2  dl. små persillekviste

2  stilke bladselleri i tynde strimler (ca. 50 g)
50  g. ufarvet kaviar
1   citron i både
1 1/2  dl. cremefraiche 38%

Dej:
Bland hvedemel og salt. Pisk mælk, øl og æggeblomme i lidt efter lidt. Pisk smørret i. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen. Varm fedtstoffet op i en dyb gryde. Dyp hummerhalerne i dejen. Steg dem straks, 6-8 ad gangen, i ca. 1 1/2 min. Vend hummerhalerne under stegningen. Tag dem op og læg dem et øjeblik på fedtsugende papir. Hold dem varme. Steg champignonerne på samme måde, men kun i ca. 1 min. Steg persillekvistene i ca. 10 sek. til de er sprøde.

Ved serveringen:
Anret hummerhaler, champignon og persille på fire portionstallerkener sammen med bladselleri, kaviar, citronbåde og cremefraiche.

Tips:
Kom et stykke brød i det varme fedtstof. Bliver brødet gyldent har fedtstoffet den rigtige temperatur.