Hvidløgssuppe 3

Hvidløgssuppe III
4 Personer

Ingredienser:

Til fire personer:
1 mellemstort, hakket løg
2 spsk. smør
12 fed hvidløg skåret i kvarte
2 spsk. mel
¾ l hønsebouillon
¼ l piskefløde
salt
friskkværnet peber
friskrevet muskatnød
1 tsk. stødt eller frisk oregano
1 spsk. citronsaft
2 spsk. reven emmenthaler ost
 
 

Opskrift:

Sauter løget i smør, til det er klart og gennemsigtigt,
bland hvidløgene ved og rist dem et øjeblik.
Drys mel over, rør og sauter til det hele er gyldenbrunt.
Rør bouillonen i lidt efter lidt bring den til kogepunktet og tilsæt fløde.
Lad suppen snurre under låg ved svag varme i ca. 20 minutter.
Blend og smag suppen til med krydderier, citronsaft samt ost og server med lidt frisk oregano samt groft peber og gerne en stak lune bagels.