Artiskoksuppe

Artiskoksuppe
Forret eller let for frokostret til 4 personer

Ingredienser:
2 glas grillede artiskokker, drænet vægt 360 g
8 dl grønsags- eller hønsebouillon, koncentrat og vand
2 dl yoghurt naturel
salt og peber
200 g rejer, gerne fjordrejer
eventuelt frisk kørvel

Tilbehør: 200 g groft hvedebrød

Sådan gør du:
Dræn artiskokkerne og tag lidt fra til pynt.
Blend resten med bouillon til en ensartet konsistens.
Rør forsigtigt yoghurt i, smag suppen til med salt og peber, og stil den i køleskabet.
Servér suppen med artiskokstykker og rejer og pynt eventuelt med kørvel.

Tip: Suppen kan selvfølgelig tilberedes af friskkogte artiskokker, artiskokbunde eller -hjerter fra dåse. Her er kvaliteten afgørende, da de fleste produkter fra dåse har en metallisk bismag.

Energi pr. person:
1100 kJ (260 kcal) fordelt på:
kulhydrat 32 g
fedt 8 g, heraf mættet fedt 1 g
fedtenergi 26 %

Frugt og grønt pr. person: ca. 100 g

Hvis du vil tabe dig: Spis 1 portion.