- Detaljer
- Visninger: 520
Kilde: Helle og Robert Nielsen Risskov
INGREDIENSER
4 personer
300 g kolde, kogte ris (gerne fra dagen før)
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. sesamolie til stegning
3 store gulerødder
3 forårsløg
2 dl ærter fra frost
2 spsk. sojasauce
1 spsk. østerssauce
½ limefrugt
4 æg
1 håndfuld frisk koriander
SÅDAN GØR DU
1 Brug en rest ris fra dagen før, eller kog risene efter anvisningen på pakken, og lad dem køle af.
2 Pil løget, og hak det fint. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i sesamolie i en wok.
3 Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i tynde, skrå skiver. Rens forårsløgene, og skær dem i skiver fra top til bund (inklusive de grønne toppe). Vend gulerødder og forårsløg i wokken, og tilsæt herefter ris og frosne ærter. Varm det godt igennem.
4 Tilsæt sojasauce, østerssauce og limesaft, og lad risene stege, til de begynder at blive gyldne.
5 Pisk æggene sammen i en skål. Skub risene til side i wokken, og hæld æggemassen på. Rør rundt i æggemassen, til den bliver fast. Vend æggene sammen med ris og grøntsager i wokken.
6 Servér de stegte ris toppet med frisk koriander.
Energi
777 KJ (186 kcal)
Fedt 11,8 gram
Kulhydrat 69,2 gram
Protein 16,3 gram