Farsbrød med bacon og ost

Farsbrød med bacon og ost
Antal personer: 4

Ingredienser:

300 gram magert hakket svinekød fx skinkekød
1/2 tsk. groft salt
1 spsk. fintrevet zittauerløg
friskkværnet peber
1/2 tsk. tørret rosmarin
1 æg (str. stor)
1/2 dl mælk
2 spsk. hvedemel
Kartofler:

1 kg kartofler i kvarte
25 gram smeltet smør
1/4 tsk. groft salt (drys efter bagning)
Bacon og frugt:

75 gram bacon i tynde skiver
650 gram uskrællede pærer i tern (ca. 2 x 2 cm)
250 gram svesker i halve
1 tsk. fintrevet citronskal
1/2 tsk. groft salt
1 dl grønsagsbouillon
25 gram smør i mindre stykker

Bagetid:
Sæt pladen med kartofler i en kold ovn. Indstil på 200 grader og bag i ca. 1 time og 20 min.

Farsbrød:
Rør det hakkede kød med salt til kødet er sejt (ca. 1 min.). Kom løg, krydderier og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør melet i til sidst. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time.

Kartofler:
Skyl kartoflerne i koldt vand og tør dem godt. Vend dem i smeltet smør. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir så der er plads til 2 små fade (se nedenfor). Bag kartoflerne midt i ovnen.

Bacon og frugt:
Skær bacon i mindre stykker (ca. 2 cm). Gem 4-5 stykker bacon til farsbrødet. Læg pærer, svesker, citronskal og salt i et ovnfast fad (ca. 15 x 26 cm). Hæld bouillonen ved og fordel baconstykker og smør over frugterne.

Farsbrød:
Læg farsen i et ovnfast fad (ca. 13 x 24 cm) og form den til et lille brød. Læg de resterende stykker bacon ovenpå. Sæt de to fade ind til kartoflerne efter 1/2 time og bag retten færdig, ca. 50 min.

Ved serveringen:
Læg farsbrødet i et fad med kant og anret bacon og frugt omkring "brødet". Server kartoflerne i et andet fad og drys med salt.

Tips:
Farsen kan bruges til frikadeller. Tilsæt 1/2 tsk. groft salt yderligere og steg 6 store frikadeller i smør, ca. 6 min. på hver side (12 min. i alt).