Skinkefarsbrød med porre-kartoffelfad

4 personer
Type : Hovedret

portionen er også til pålæg eller til kold paté
65o g hakket kalv og flæsk
200 g kogt skinke(f.eks. i terninger)
1-2 grønne peberfrugter
1 fed presset hvidløg
2 spsk. hvedemel
1-2 æg
2 tsk. mild paprika
ca. 3 dl mælk eller bouillon
100 g bacon i tynde skiver
2 porrer
10 g smør
750 g frosne kartoffelskiver
salt og peber
2½ dl fløde 13%
Tilbehør: grøntsager

Hak skinken fint, evt. i foodprocessor. Rens peberfrugterne og hak også dem ret fint.
Rør kødet med mel, hvidløg, krydderier og æg og rør skinken og peberfrugterne i. Rør mælk eller bouillon i til det bliver en fast fars. Smør et ovnfast fad og form et aflangt brød af farsen og pak baconskiverne omkring. Steg det midt i en 190 grader varm ovn til det er helt gennemstegt i 45- 60 minutter. Rens porerne, skær dem i ringe og svits dem hurtigt i lidt smør. Fordel dem i et smurt, ovnfast fad sammen med kartoffelskiverne. Drys med salt og peber og hæld fløden over. Bag dem i ovnen sammen med kødet ca. 35 minutter. Skær kødet i skiver

Server med de varme kartofler og evt. andre grøntsager.

Her får du opskriften på et meget lækkert skinke-farsbrød som kan spises både varmt og som kold paté.