Abrikosfarseret svinekam

Abrikosfarseret svinekam
Antal personer: 6
 

Ingredienser:

1200  g. svinekam
1  spsk. groft slat
1  tsk. olie
1   fint hakket skalotteløg
25  g. smør/magarine
2  spsk. olie
100  g. tørrede hakket abrikoser
2  fed knust hvidløg
1  spsk. groft hakket salvie
100  g. brødkrumme
1   sammenpisket æg

1  tsk. mel
3  dl. æblecider eller hvidvin
   salt
   peber

Tilbehør:
ovnristede kartofler og grønsager.

Sautér løg i olie og smør/margarine og bland det med hk. abrikoser, salvie, hvidløg, brødkrumme, salt, peber og æg.
Læg fyldet på den udfoldede steg og snør den fast sammen herom. Gnid med salt. Læg den i bradepande, pensl med olie.
Stil den i kold ovn, stil ovnen på 180º i 1½ time og skru salt og peber op til 225º de sidste 15-20 min.
Si kødsaften og skum fedtet af. Bland ca. ½ dl skysauce med mel og cider og bring i kog til saucen jævner.
Skær stegen ud efter 15 min., og server den med brandvarm sauce og ovnristede kartofler og grønsager.