Farseret laks med sød rød pebersauce og friteret porre

Farseret laks med sød rød pebersauce og friteret porre
Antal personer: 4

Ingredienser:

1000  g. fersk laks
2-3  spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. persille dild basilikum
   salt
   peber
4  dl. fiskefond
3   hakkede skalotteløg
3   røde peberfrugter
2  spsk. olivenolie
1  fed hvidløg
50  g. smør
1   porre
   kartofler

Laksen deles i to. Et stykke på 600-700 g lægges i et smurt, ovnfast fad med skindsiden nedad. Resten af den ferske laks hakkes fint med en kniv og blandes med krydderurterne, salt og peber. Farsen smøres ud på fileten i et jævnt lag. Læg folie over fadet og bag fisken ved 190° C i ca. 40-45 min., til fisken er fast.

Sauce:
Løg, peberfrugt og hvidløg sauteres i olien, til løgene er klare. Fiskefonden hældes ved, og den reduceres til det halve. Saucen hældes i en blender og blendes sammen med smørret. Smages til med salt og peber.

Friteret porre:
Porren renses og flækkes og skæres i millimeter-tynde strimler, der steges i varm olivenolie i en dyb pande, til de er lysebrune og sprøde. Lægges på fedtsugende papir. Drys med salt og peber.

Serveres med friskkogte kartofler.