Farseret lammebov I

Kategori: Øvrige farsretter
Senest opdateret: Torsdag, 7. januar 2016 22:27
Visninger: 331
Farseret lammebov I
Antal personer: 4

Ingredienser:

1  kg. lammebov med ben
20  g. margarine
2  dl. vand

Fars:
200  g. hakket lamme eller fårefars
1 1/2  spsk. gule sennepskorn
1  dl. hakket persille
1   æg
1/2  tsk. salt
   groftkværnet peber

Tilbehør:
Små persillekartofler og grøntsager eller grøn salat.

Lammeboven udbenes, eller der bruges færdig udbenet lammebov.

Fars:
Alle ingredienserne røres sammen. Den udbenet lammebov bredes ud på et bræt, og farsen smøres på. Kødet rulles sammen og holdes fast med kødnåle. Boven snøres med bomuldsgarn og brunes i en gryde i margarine. Vand hældes ved, og boven småsteger under låg 1 1/4 - 1 1/2 time, til kødet er mørt.

Boven tages op og hviler indpakket i alufolie ca. 10 min. Skyen koges lidt ind uden låg og smages til med salt og peber. Skyen kan jævnes med 1 tsk. majsstivelse. Boven serveres i skiver med skyen.